Çankırı POMEM'de 14. dönem başladı

Çankırı POMEM'de 14. dönem başladı

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM), 14. Eğitim Öğretim Dönemi başladı.

253 polis adayının başvuru yaptığı 14. Eğitim Öğretim Dönemi, POMEM konferans salonunda bugün yapılan ilk ders ile başladı.

Törende konuşan POMEM Müdürü Ömer Sülün, 12 Eylül 2005 yılında açılan polis eğitim merkezinden bugüne kadar 3 bin 74 polis adayının mezun olduğunu ve Türk polis teşkilatına katıldığını belirtti. Amaçlarının donanımlı polisler yetiştirmek olduğunu anlatan Sülün, 14. Eğitim Öğretim Döneminde eğitim görecek olan 253 polis adayına başarılar diledi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da polisliğin kutsal ve zor bir görev olduğunu ifade ederek, polisliğin en önemli şartının disiplin olduğunu kaydetti. Polis adaylarına ’disiplinli olun’ uyarısında bulunan Özcan, polis adaylarından Çankırı’yı gezmelerini ve kentin güzelliklerini görmelerini istedi.

ŞAHİN'İN KONUŞMASI KAFALARI KARIŞTIRDI
Törende konuşan ve İç Güvenlik Paketi'yle polisin görev ve sorumluluk alanının genişleyeceğini anlatan AKP Çankırı milletvekili İdris Şahin, polisin durdurma ve kimlik sorma yetkisine ilave olarak arama yetkisi verileceğini kaydetti.Bu yetkiye dayanarak polisin yoldan her geçeni arayamayacağını ifade eden Şahin, "Bu yoldan her geçeni arayabileceğiniz bir yetki değil. Basında bu fazlasıyla abartılıyor. Ancak Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nda sıhhatli bir ihbarın olması halinde kolluk olarak sizlerin bir aracı durdurma ve araç sürücüsü ile araç içerisindekilere kimlik sorma gibi bir yetkiniz var" dedi.

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti milletvekili İdris Şahin, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Başsavcı Doğan Kaya, İl genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ile kamu görevlileri ile polis adayları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler