Çankırı şehidini toprağa verdi

Çankırı şehidini toprağa verdi

Silopi'de şehit düşen özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan, Eldivan'da toprağa verildi.

Dün, Silopi'de şehit düşen Özel Harekat Polisi Mustafa Yahya Mertcan, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Mertcan için Merkez Camiinde düzenlenen cenaze törenine başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere, milletvekilleri Hüseyin Filiz, Muhammet Emin Akbaşoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AKP İl Başkanı Celal Kaman, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altuntop, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ile, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da son anda Eldivan'a gelerek cenaze törenine yetişenler arasındaydı.

“BEN DE ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM”
Resmi tören sırasında konuşmak isteyen ve mikrofonu eline alan şehit polisin dedesi Ali Yavuz Coşkuner metaneti ile dikkat çekerek yaptığı konuşmada, “25 yıl önce oğlum Yahya Coşkuner’i şehit verdim. Bugün torunum Yahya’yı. Bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bütün malımı mülkümü bu uğurda feda etmeye hazırım. Beni de askere alın ben de şehit olmak istiyorum. Teröristler şunu bilsinler ki bu vatanda size yer yok. Allah Türk milletini ebedi payidar etsin” şeklinde konuştu. Şehit dedesinin konuşması tekbir sesleri ve terörü lanetleyen sloganlarla kesildi.

ALİME NİNE YÜREKLERİ DAĞLADI...
Şehit Mustafa Yahya Mertcan'ın anneannesi Alime nine, 1990 yılında oğlu Yahya Coşkuner'i toprağa verdikten sonra, şimdi de şehit torununun tabutunun üzerine kapanarak "Yahya dayına selam söyle" haykırışı uzun yıllar unutulmayacak...

eldivan-04.jpg

eldivan-01.jpg

eldivan-02.jpg

eldivan-05.jpg

eldivan-03.jpg

eldivan-sehit-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler