Çankırı sokaklarında Balici çocuklar

Çankırı sokaklarında "Balici çocuklar"

Sayıları giderek artan "balici çocuklar" Çankırı Merkez'de vatandaşı tedirgin edecek boyutlara ulaştı.

Son aylarda sayıları hızla artan ve halk arasında “balici çocuklar” olarak adlandırılan grup Çankırı Merkez’de tehlikeli boyutlara gelmeye başladı.

Sözcü18 Haber Merkezinin konuyla ilgili olarak yaptığı araştırmaya göre Gar bölgesi başta olmak üzere Alparslan Türkeş Parkında sıkça görülen “balici çocuklar” vatandaşı rahatsız edici davranışlar sergilemekle birlikte birbirlerine de zarar verdikleri öğrenildi.

Merkez’de yaşanan son olayın görgü tanığının ifadesine göre “Gecenin ilerleyen saatlerinde sokak ortasında çevreyi rahatsız edecek şekilde bağıran, yoldan geçenlere korkulu anlar yaşatan bu çocuklara polisin de müdahale etmemesi düşündürücü olsa gerek” derken, başta emniyet teşkilatı olmak üzere milli eğitim camiasının da konuya sahip çıkması gerektiğinin altını çiziyordu.

ÖĞRETİM YILI BAŞINDA UHU SATIŞI YASAKLANMIŞTI

Yeni eğitim döneminde ilk ve ortaöğretim kurumlarında bağımlılık yapan bali, tiner, uhu gibi yapıştırıcılar yerine, su bazlı yapıştırıcıların kullanımı zorunlu olacaktı.

Konuyla ilgili olarak Eylül ayı başında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom yaptığı açıklamada; gerekli tedbirleri almayan işyerlerine önce 1000- 5 bin TL arasında para cezası uygulanacağını, ardından TCK 194. maddesine göre 6 ay 1 yıl arasında hapis cezası geleceğini söylemişti.

Böylesi bir yasak kapsamının Çankırı’da hangi düzeyde uygulandığı herhalde tartışma götürür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler