Çankırı Ticaret Borsası seçimlerini Erdal Aslan kazandı

Çankırı Ticaret Borsası seçimlerini Erdal Aslan kazandı

Ticaret Borsası seçimlerinde iki liste yarıştı ve kazanan taraf Erdal Aslan'ın listesi oldu.

İki listenin yarıştığı seçimlere Kızılırmak ilçesi damgasını vururken, Ticaret Borsası eski meclis başkanı Hüsnü Ünal’ın yerini koruduğu gözlendi. Bu sonuçla Erdal Aslan’ın mavi listesi 4 yıl süre ile Ticaret Borsasını yönetmeye hak kazandı.

103 delegeli Ticaret Borsa seçimlerine 100 delegenin katıldığı görüldü. 

Erdal Aslan’ın mavi listesi 52 oy alarak yarışı kazanırken, Sadullah Erdem’in liste başı olduğu beyaz listesi 43 oyda kaldı, 5 oy da geçersiz sayıldı.

Çankırı Ticaret Borsası'nın yeni meclisi şu isimlerden oluştu:

Erdal Aslan, Serkan Keçe, Şükrü Doğan, Salih Kaytan, Erdoğan Alantor, Hüsnü Ünal, Hüseyin Kılıç, Bekir Özkan, Ramazan Altınzencir, Hayati Baş.

ticaret-borsasi-cankiri-resim-04.jpg

erdal-aslan-sadullah-borsa-cankiri-resim-04.jpg

İLK AÇIKLAMA SÖZCÜ18'E
Ticaret Borsası'nın yeni başkanı Erdal Aslan ilk açıklamasını Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye verdi. Aslan "Mevcut borsamızı makam-mevki yeri olarak görmekten ziyade çiftçimize hizmet kapısı haline dönüştürme gayretinde olacağız" dedi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim süreci geride kalmıştır. Şimdi hizmet zamanıdır. Meclisimiz ve yönetimimiz olarak 4 yıllık hizmet süremiz içerisinde başta Çerkeş'e bir hayvan borsası kurmak olacaktır. Bölgenin mevcut potansiyelini bu borsada değerlendirerek alım-satımda kayıtdışılığa son vereceğiz. İkinci olarak Çankırı şehir merkezinde hizmet verecek olan ve standarda uygun güzel bir buğday alım-satım borsası kuracağız. Bununla birlikte Kızılırmak'ta açılmış olan ticaret borsamızın da eksikliklerini gidererek çiftçimizin çıkarları doğrultusunda hizmet vermenin gayretinde olacağız. Seçilmiş meclis üyelerimizle birlikte Çankırı'ya yakışır hizmeti verebilmek temel hedeflerim arasında."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler