Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasında resim indirme kavgası

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasında "resim indirme" kavgası

Çankırı Ticaret ve Sanayi

Odasında geçtiğimiz günlerde yaşanan "resim indirme" kavgası giderek büyüyor.

Ticaret ve Sanayi Odasında bugüne kadar görev yapan oda başkanlarının fotoğraflarının asılı olduğu duvardan, halen Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Arif Astarlıoğlu'nun fotoğrafının indirilmesi, başta yönetim kurulu olmak üzere ÇATSO Meclisini karıştırdı.

OLAYLARIN GELİŞİMİ
Bilindiği gibi, Cengiz Ericekli'nin Oda Başkanlığını kaybetmesinden sonra, yeni meclis üyeleri arasında yapılan "başkanlık" seçiminin 14-14 olarak belirlenmesi ve yapılan kur'a ile Oda Başkanlığına Serhat Uysal'ın seçilmesine yapılan itirazın kabulü ile birlikte yaklaşık bir ay süresince Oda Başkanlığına "vekalet" eden Arif Astarlıoğlu'nun fotoğrafı bir şekilde "Başkanlar skalasında" yer aldı!

Uzun süre fotoğrafın "Görev yapan başkanlar" skalasında yer alması süresince yaşanılan tartışmalara son veren Oda Başkanı Hayrettin Çelikten, Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Arif Astarlıoğlu'nun fotoğrafını asılı olduğu duvardan indirince, kaynayan kazan kendisini belirgin olarak göstermeye başladı.

ÇELİKTEN'İ TOBB'A
ŞİKAYET EDİYORLAR

Duvardan indirilen Arif Astarlıoğlu fotoğrafının başta yönetim kurulu olmak üzere meclis üyeleri arasında yarattığı tartışma, bir şekilde Ankara'da bulunan TOBB yönetimine kadar uzadı!

TOBB Genel Sekreteri tarafından 8 Ekim 2010 günü Ankara'ya çağrılan Oda Başkanı Hayrettin Çelikten, üst kurula yaptığı savunmanın içeriği bilinmemesine karşın, yaşanan süreci özetleyerek bilgilendirme yaptığı tahmin edilmekte.

ESAS SORUN, İNDİRİLEN FOTOĞRAF MI?
Sözcü18.com haber merkezinin konu ile ilgili olarak yaptığı araştırmada, ortaya çok ilginç bilgiler çıktı. Elde ettiğimiz bilgiler arasında, Oda Başkanı Çelikten'in göreve geldikten sonra, harcamalar konusunda oldukça hassas davrandığı ve bu duyarlılığının yönetim içerisinde bazı huzursuzlukları beraberinde getirdiği öğrenildi.

Çelikten'in, Oda'nın sigorta işlemlerinin bundan önce yıllık olarak yaklaşık 4.500 tl civarında tutarken, sigortanın yenilenmesi sürecinde Çankırı içerisinde aldığı yeni sigorta teklifleri karşısında bu rakamın 2.500 tl'ye yapılabildiği ve Oda'ya ait binanın sigortasının yeni sigorta şirketi tarafından yenilendiği öğrenildi.

Yine, Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilköğretim dönemi başlamadan önce ihtiyaç sahibi öğrencilere yaptığı yardım paketlerinin, geçmiş yıllarda sürekli olarak aynı adresten temin edildiği, Çelikten'in bu tür alımlarda oda üyesi diğer işletmelerden de teklifler aldığı ve yeni tekliflerin, geçmişe dönük kesilen faturalardan çok daha düşük düzeylerde olduğu tespitinin, mevcut oda yönetiminde bulunan bazı isimleri Başkan Hayrettin Çelikten aleyhine tavır almaya ittiği öğrenildi.

ÇELİKTEN İLE İLGİLİ BAŞKA BİR GELİŞME
Öte yandan Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği diğer bir bilgi de hayli ilginç. Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'le ilgili olarak kaleme alınan yaklaşık 3 sayfalık bir mektup, bazı isimlere postadan gönderilmiş!

Henüz ele geçiremediğimiz "özel mektup"ta, Hayrettin Çelikten'le ilgili olarak "menfi görüş ve düşüncelerin ağırlıkta olduğu" ilk elden sağladığımız bilgiler. Kısa süre içerisinde mektubun tam metnine ulaştığımızda, bu sayfalardan sizlerle paylaşacağımızı belirtirken, bazı çevrelerde "özel mektup"un editörümüz Vedat Beki tarafından kaleme alındığı iddiaları yaygın olarak konuşulmakta.

Konuyla ilgili olarak Vedat Beki "Benim böylesi bir mektubu kaleme aldığım şeklinde yapılan dedikodu mahiyetindeki söylemlerin kaynağını bilmiyorum. Ancak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, sözcü18.com sayfaları elimin altındayken, müspet ya da menfi içerikli mektubu postadan bazı isimlere göndermem herhalde düşünülemez. Umarım mektubu kaleme alanlar kısa sürede ortaya çıkarak 'biz yazdık' diyebilme cesaretini gösterirler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler