Çankırı Vakfı Başkanı Mustafa Can'dan anlamlı sponsorluk

Çankırı Vakfı Başkanı Mustafa Can'dan anlamlı sponsorluk

İstanbul Çankırı Eğitim ve Kültür Vakfı, Macaristan Bugac şehrinde düzenlenecek olan 2018 Hun-Türk Kurultayı programına Çankırı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Can'ın sponsorluğunda 20 öğrenci Macaristan Budapeşte'ye uğurlandı.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Transbosphor Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı olan kaptan Mustafa Can'ın sponsorluğunda 20 öğrenci ile iki yönetici, Macaristan'ın Bugac şehrinde düzenlenecek olan 2018 Hun-Türk Kurultayı programına katılmak üzere Budapeşte'ye uğurlandı. Dün başlayan gezi programı 5 gün sürecek.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Vakıf Başkanı Mustafa Can "Geziyle ilgili iki hedef amaçladım; Öncelikli olarak çocuklarımızın vizyonlarının gelişmesine katkı sağlayacak düzeyde olan bir Avrupa ülkesini görmesi. İkincisi sahip olduğumuz Türk kimliğinin Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının ötesine taşarak taa Macaristan'a kadar uzandığını görmelerini istedim." dedi.

Geziye katılan heyette; Ömer Bezci ve Nuri Altay (yönetici), İsmail Burhanoğlu, Hüseyin Buğra Sert, Beyza Tümen, Merve Nur Kartav, Büşra Şirin, Melikhan Öztürk, Melike Aktaş, Büşra Türker, Rabia Tatlıpınar, Rıdvan Tunç, Arzu Nur Manav, Ertuğrul Dursun, Ömer Talha Çim, Dilek Kılıç, Tayfur Çendek, Rabia Öztürk, Aleyna Emirhüseyinoğlu, Cemile Nurr Mermi, Abdullah Safa Can ve İbrahim Sabankaya bulunmakta.

2018 HUN-TÜR KURULTAYI HAKKINDA BİLGİLER
Kurultay’ı Macar-Turan Vakfı ve bu vakıf tarafından kurulmuş Turan Birliği düzenlemekte. Turan Birliği Karpat Havzası’ndaki Macar gelenek yaşatıcıları birleştirmekte ve diğer Turan milletleri ile yakın ilişkiler kurmakta.

Kurultay aynı zamanda olağanüstü bir atlı kutlama ve atlı spor şöleni. Her Kurultay’da atlı gösterilerin yanında at yarışları (hız ve yetenek) da yer almakta. Avrupa’da atlı stratejik grup oyunu olan Köböre’yi (Kazakça: kökpar, Özbekçe: kökpari, Kırgızca: ulak) bir tek Macarlar korudu. Her Kurultay’da Köböre ve atlı güreşler de düzenlenmekte.

BÜYÜK KURULTAY BAŞARILARI
2012 yılında dünyanın en büyük atlı göçebe askeri geçidi Kurultay’da gerçekleştirildi: 230 atlı savaşçı Hun, Avar, eski Macar veya Türk zırhları içinde, savaş kıyafetleri ve silahlarıyla geçit töreni yaptılar ve arkalarından ise  680 yaya savaşçı onları takip etti.

Yıllar içinde Kurultay’da birçok başarı elde edildi.

macaristan-budapeste-anlamli-sponsorluk-mustafa-can-resim-088.jpg

Kurultay hakkında detaylı bilgi almak için - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler