Çankırı Valisi Özcan gelecekten umutlu

Çankırı Valisi Özcan gelecekten umutlu

İl koordinasyon toplantısı Vali Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda dün Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezinde dün gerçekleştirilen ve Kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile bölge müdürlerinin katıldığı il koordinasyon toplantısında 2013 yılı yatırım programlarının değerlendirilmesi, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ele alındı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özcan, “Bugünkü toplantıda geçtiğimiz yıl uygulanan projelere ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Yatırım programında yer alan projelere ilişkin detaylı bilgileri yatırımcı bölge ve il kuruluşları verecektir” dedi.

Geçen yıl toplam 1076 projenin planlandığını aktaran Özcan, bu projelerden 962 tanesinin bittiğini, 65 projesinin ise devam ettiğini söyledi. 11 projenin ihale aşamasında olduğunu da dile getiren Vali Özcan, 38 projeye ise henüz başlanamadığını kaydetti.

Yatırım ve teşvik belgeli yatırımlar hakkında da bilgi veren Vali Özcan, “2013 yılında kamu alanında gerçekleşen yatırımların yanı sıra özel sektör açısından da önemli gelişmeler sağlandı. 2013 yılının ilk 11 ayında Çankırı’da yatırım yapmak üzere Ekonomi Bakanlığı’nca  16 teşvik belgesi düzenlendi. Özel sektörün Çankırı’ya ilgisi memnuniyet  vericidir. Teşvik belgeleri kapsamında ön görülen yatırım tutarı 1 milyar 36 milyon TL’dir. Özellikle Yakın-Kent OSB ile birlikte Çankırı’nın yatırım iklimi zenginleşerek yatırımcılar için cazip hale geldi. Kamu ve özel sektörün senkronize çalışması kalkınma yolunda  ümit vericidir” dedi.

ÇANKIRI'DA JAPON MAHALLESİ KURULUYOR
Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin Çankırı’ya geldiğini de belirten Vali Özcan, “Büyükelçi ile 2 saate yakın bir görüşme yaptık. Sayın büyükelçi, Yakın-Kent OSB’ya yapılacak olan lastik fabrikası projesinin başarılı olmasının ardından Japonya’dan Türkiye’ye yapılan yatırımlar artarak devam edeceğini dile getirdi. Bu gerçekten önemli bir gelişme. Ayrıca Japon Sumitomo lastik firması yetkilileri buradan konut aldı. Çankırı’da mahalle kuruyorlar. Çankırı artık ayağa kalkmıştır ve koşmaya başlamıştır. Bunu kimse engelleyemez” dedi.

Vali Özcan’ın açılış konuşmasının ardından bölge ve kurum müdürleri kendi sorumluluk alanları hakkında kaymakam ve belediye başkanlarına bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler