Çankırı Valisi Özcan muhtar'a taktı!

Çankırı Valisi Özcan muhtar'a taktı!

Buğdaypazarı Mahallesi muhtarı Ahmet Hüseyin Karsavuran'ın çıkışı Vali Özcan'ı küplere bindirmiş olmalı ki...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Buğdaypazarı mahallesi muhtarı Ahmet Hüseyin Karsavuran'ın başta sosyal medya olmak üzere sayfalarımıza taşınmış olmasına hayli sert tepki gösterdi!

Vali Özcan muhtar Karsavuran'a "Sen kimsin?" diye seslenerek yapılan işin arka planında 'siyasi hesaplar' olduğunu açıklayarak tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

'Vergi Haftası' nedeniyle açıklamalarda bulunan Vali Özcan; toplantıya katılan basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Buğdaypazarı Mahallesi Muhtarı Karsavuran'la telefonla konuştuğunu belirten Vali Özcan "Muhtardan öncelikle bu aksaklıkları devlete bildirmesini beklerdim. Önce bana, benim vali yardımcılarıma ya da Bayındırlık Müdürüne bu aksaklıkları bildirmeliydi. Ben kendisiyle telefonla konuştum. Bunları da kendisine söyledim ama o bir muhtar gibi davranmadı. Meseleyi gidip medyaya aksettirdi. Basına aksettirmesinde de bir sorun yok ama önce bize başvurup, biz bunu düzeltmezsek gazetelere gitmeliydi. Telefonda kendisine 'adam olan bana gelir, bana söyler' dedim. Böyle bir eksikik varsa ilgileniriz dedim." şeklinde konuştu.

'MAHALLE MUHTARLIĞI KALKACAK ZATEN' (!)
Buğdaypazarı Mahallesi muhtarı Karsavuran'la ilgili eleştirilerinin şiddetini artıran Vali Özcan "Valinin binası akıyormuş diyor. Sana ne akıyorsa, kimsin sen? Mahalle muhtarlığı kalkacak zaten! Benim öyle bir muhtarım yok. Ben bir eksik muhtarla çalışıyorum" dedi.

Devletin muhtarının bu şekilde davranmaması gerektiğe işaret eden Vali Özcan, "Devletin maaşını alıyorsan devletin kurallarına uyacaksın! Devletten bin lira maaş alıyorsun!" diye konuştu.

'KİMSE BENİ SİYASİ HESAPLARINA ALET EDEMEZ' (!)
Birilerinin siyasi emellerine alet edilemeyeceğini dile getiren Özcan, "O bina bize Muazzez teyzenin emaneti. Biz gereken hassasiyeti zaten gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Burada farklı amaçlar, siyasi hesaplar var. Kimse beni siyasi hesaplarına alet edemez. Gelip benden özür dileyecek" diyerek sözlerini tamamladı.

VEDAT BEKİ: ÇANKIRI'NIN GAZETECİSİ DE SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİ DE
ÇANKIRI İNSANININ İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMA SESSİZ KALIYOR!
Çankırı'da, 'Çankırılı'nın sesi' olmak zorunda olan bazı (!) gazeteleri yaşanan olayın ilk ayağı olan Buğdaypazarı Mahallesi Muhtarı Ahmet Hüseyin Karsavuran'ın açıklamalarını yayınlamazken, sadece ve sadece Vali Vahdettin Özcan'ın 'muhtar Karsavuran'a sert yanıtını birinci sayfalarında vererek 'akıllarınca Vali Özcan'a şirin görünme' sevdasından öte, 'mal bulmuş mağribi' edasıyla davranmaları hayli düşündürücü.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki konuyla ilgili olarak "Kendi vatandaşının sesi olmayan gazete ya da internet medyasının siyasilerce 'atanmış' olmakla birlikte yine aynı siyasi irade tarafından belirlenen yetkilerle halkın seçimle işbaşına getirdiği mahalle muhtarı karşısında takındığı orantısız güç gösterisini sayfalarına 'haddini bil işini yap' şeklinde değerlendirmesi gerekirken, bunun tam tersi davranış sergilemesini esefle kınıyorum" dedi.

Beki sözlerini "Ancak bu durum Çankırı insanının verdiği vergilerle kendilerine çıkar sağlayan ve 'gazete sahibi' kimliği ile ortalarda dolaşan bazı şahsiyetlerin ne ilk ne de son davranışı olarak yine Çankırı insanının belleğinde yer alacaktır. Bununla birlikte Çankırı insanının oylarıyla Çankırı'yı temsil etme fırsatını yakalayarak sahip oldukları 'siyasi dokunulmazlık' zırhına bürünen bölge milletvekillerinin de yaşananlara sessiz kalması bazı gazete sahiplerinin gösterdiği duyarsızlığın çok daha ötesindedir" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler