Çankırı yeniden kabus yaşıyor

Çankırı yeniden kabus yaşıyor

Yoğun kar yağışı ile birlikte akşam saatlerinde başlayan tipi, bölgede trafik akışını olumsuz etkiliyor.

Bölgede sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı, öğleden sonra yerini tipiye bırakınca başta Germece - Sülüklü arası olmak üzere, D-100 ve Ilgaz - Çankırı üzerindeki trafik akışı yer yer sekteye uğramış durumda.

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son gün 29 Şubat

Sözcü18 Haber Merkezinin D-100 üzerindeki son gelişmelerden derlediği bilgiler şöyle:

TOSYA YÖNÜNE ARAÇ GÖNDERİLMİYOR

Çerkeş - Kurşunlu yönünden gelen özellikle uzun araçlar ilk etapta Kurşunlu'da bölge trafik ekipleri tarafından benzinliklere çekiliyor. Bölgede yoğun kar yağışı tüm şiddetiyle devam ederken, Kurşunlu Belediyesi Korgun'a gidiş yolunun da kapalı olduğunu ilçe merkezinden yaptığı anonslarla vatandaşa duyurmakta.

Kurşunlu ilçe merkezinden
akşam saatlerinde alınan görüntüler - TIKLA

Ilgaz ilçe trafik ekiplerinin zincirsiz ve çekme halatsız araçları İndağı istikametine göndermiyor.

cankiri-ilgaz-arac-sozcu-resim-022.jpg

Bununla birlikte Kastamonu- Ilgaz arasındaki karayolunda da yer yer trafik akışının zorlandığı bilgileri ulaşmakta. Saat 17.30'da Kastamonu'dan Ankara'ya hareket eden Metro Turizme ait yolcu otobüsü yaklaşık bir saati aşkın bir süre Milli Parklar bölgesinde hareketsiz olarak yolun açılmasını bekledi. Otobüsün Karayolları ekiplerinin yolu açması ile birlikte saat 19.30 dolaylarında Çankırı'ya doğru hareket ettiği öğrenildi.

ÇERKEŞ - ANKARA KARAYOLU KAPALI

Saat 15.00'de Çerkeş'ten kalkması gereken Özlem Turizme ait yolcu otobüsü saat 16.00'ya kadar Çerkeş'te bekledikten sonra Ankara yönüne hareket etti. Araç daha sonra saat 18.00 sularında ilçe merkezine tekrar dönüş yaptı. Çerkeş - Ankara yolunun Karga köyü mevkiinde ulaşımın trafiğe kapalı olduğu öğrenildi.

Öte yandan Kurşunlu Söğüt Seramik'ten saat 16.20'de Çerkeş'e işçi taşıyan araçlar da saat 18.00 dolaylarında Çerkeş'e ulaşabildiler. Hava şartlarının etkisini şu saatlerdeki şekilde sürdürmesi halinde gece 24.00'de yapılacak işçi servislerinin mümkün olamayacağı gelen bilgiler arasında.

Çerkeş'te halen yoğun şekilde süren kar yağışının ilçe merkezinde 50 cantime, ilçe çıkışında ise yer yer bir metreye kadar ulaştığı şeklinde.

Bölgeden saat 23.00 dolaylarında alınan bilgiye göre Çerkeş Bölge Trafik  ekipleri, Samsun yönünden gelen araçları Çerkeş'te trafikten men ederek, zorunlu parka yönlendirmekte. Yol bu saatlerde tek şeritli olarak akmakta.

Edinilen bilgilere göre Gerede yönünden de TIR ve çekicilerin trafiğe çıkmalarına izin verilmediği küçük araçların seyir halinde olduğu şeklinde.

ÇANKIRI'DA OKULLAR YARIN TATİL

Akşam saatlerinde Valilik Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre Çankırı Merkez olmak üzere ilçelerde okullar 29 Şubat 2012 Çarşamba (yarın) 1 gün süreyle tatil edildi. Yapılan açıklama şöyle:

29 Şubat günü Çankırı’da okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı merkez ve köylerine ait ilk ve orta dereceli tüm okullar bugün (29 Şubat 2012) bir gün süreyle tatil edilmiştir.

İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez ve köylerine ait ilk ve ortadereceli tüm okullar 29 Şubat 2012 Çarşamba günü tatil edilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaklardır.

İlçelerimiz’den Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Eldivan, Kızılırmak, Kurşunlu, Orta ve Şabanözü İlçelerindeki tüm okullar, Korgun’da taşımalı eğitim alanlar ve köy okulları, Ilgaz’da taşımalı eğitim alanlar ile Yapraklı İlçesinde beldelerde ve köylerde de okullar bir gün süre ile tatil edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

cankiri-germece-suluklu-subat-sozcu-resim-2323.jpg

GERMECE - SÜLÜKLÜ ARASI YİNE KAPANDI

Çankırı - Ankara karayolu üzerindeki Germece - Sülüklü arasındaki karayolunun saat 17.00'den bu yana kapalı olduğu öğrenildi.

Çankırı İl Özel İdaresine ait iki grayder ile olay yerinde olan Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız yaklaşık iki saat süren bir çalışma sonunda saat 20.45 dolaylarında yolu trafiğe açabildikleri bilgisi haber merkezimize ulaştı.

Kapalı yolda şu dakikalarda yaklaşık 25 aracın Çankırı yönüne hareket ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler