Çankırı'da 12 milyon liralık hesapsız yatırım!

Çankırı'da 12 milyon liralık hesapsız yatırım!

Şubat 2015'de hizmete giren ve 12 milyon liraya malolan Doruk - Derbent arası 900 metrelik telesiyej hattı, projede yapılan hatalar nedeniyle tehlike sinyalleri veriyor...

Yıllardan bu yana projelendirilerek hayata geçirilmesi yönünde büyük gayretler sarfedilen Ilgaz Doruk Otel ile Derbent arasında 900 m'lik telesiyej hattı bugünlerde başta yetkililer olmak üzere vatandaşa korkulu anlar yaşatıyor.

Hattın Derbent Otel üzerindeki bölümü, bölgede yaşanan ve önlenemeyen toprak kayması nedeniyle halen risk altında.

İDDİALAR VAHİM
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, Doruk-Derbent arasında yapılan telesiyej hattı projesi, yapım aşamasında gün ışığına çıkmayan çevrelerin araya girmesi sonucu değişikliğe uğramış. İddialara göre değişikliğe uğrayan kısımlar arasında Derbent'deki son nokta da mevcut. Projede yapılan değişiklikle Derbent noktasında yapılan değişiklik beraberinde olması gereken zemin etüdü işlemini de buharlaştırmış! Böylece, zemin etüdü yapılmayan noktaya monte edilen yapı özellikle Mart ayında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle yaşanan toprak kaymaları sonucu riskli konuma girdi.

12 MİLYON TL'LİK YATIRIM 'KADER'İN ELLERİNDE!
Yaşanabilecek olası bir kaymanın nelere malolabileceğini hesaplayan Çankırı Valiliği geride bıraktığımız günlerde bölgede başta Ilgaz Kaymakamı olmak üzere incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme ve değerlendirme keşfi sonrası telesiyej hattı ile ilgili henüz herhangi bir çalışma yapılmazken Meteoroloji'nin önümüzdeki günlerle ilgili 'yoğun yağış' uyarısı sonucu gerçekleşecek yağışlarla 12 milyon lira bedelle ihale edilen Doruk-Derbent arası 900 m'lik telesiyej hattının hangi noktaya doğru kayabileceği ya da yerinde durabileceği yönünde görüş belirtmek ise tamamen 'kader'e kalmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler