Çankırı'da 19 yaşındaki gence polisten 'uzun saç' şiddeti!

Çankırı'da 19 yaşındaki gence polisten 'uzun saç' şiddeti!

Çankırı'da 30 Aralık Cumartesi günü yaşanan olay, yüzlerce vatandaşın İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmasına ve protestolara neden oldu.

Çankırı'da 30 Aralık Cumartesi günü saat 22.30 dolaylarında Necip Fazıl Kısakürek caddesi üzerinde Selim Akdoğan ve arkadaşlarına sivil polis memuru İ.Ç'nin "Şu palyaçolar da gelsin" talimatı ile başlayan tartışma sonrasında yaşanan tatsız olaylar, gecenin ilerleyen saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaklaşık iki yüz kişilik bir grubun toplanmasına neden oldu. Grup olayın mağdurlarının Emniyet tarafından salıverilmesinden sonra dağıldı.

"BU SAÇINIZ BAŞINIZ NE LA?"
Olayın mağduru Selim Akdoğan, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuştu ve "Başta ben olmak üzere daha sonra olayın içine giren abimin yaşadıkları tam anlamıyla kâbustu. Savcılığa yaptığım şikayette olayı tüm ayrıntılarıyla anlattım. Çankırı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası 5 günlük rapor verildi. Burnum iki yerden kırık. Sokaktaki vatandaşın can güvenliğini sağlamakla yükümlü polisin sadece saçlarımın uzunluğundan dolayı bana doğru seslenerek 'şu palyoçaları da çağırın buraya' demesi ile başlayan ve akabinde 'bu saçınız başınız ne la. senin saçını s....im lan adam gibi konuş' dedikten sonra sivil araca bindirilmem ve sonrasında yaşanan olaylar ile götürüldüğüm Emniyet Müdürlüğü binasının 4'üncü katına kadar gördüğüm şiddeti anlamakta zorlanıyorum" dedi.

magdur-cankiri-selim-akdogan-resim-12-001.jpg

OLAYIN MAĞDURU POLİSTEN ŞİKAYETÇİ
Olayın öncelikli mağduru Selim Akdoğan'ın Cankırı Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdiği kendisine saldıran ve de darp eden polis memuru İ.Ç'den şikayetçi olduğu öğrenildi. Akdoğan'ın şikayet dilekçesine Sözcü18 ulaştı. İşte o şikayet dilekçesinde yazılanlar:

"30/12/2017 tarihinde Çankırı / Merkez'de Necip Fazıl Kısakürek caddesinde gerçekleşen polisle tartışmaları sonucunda üstlerine polisler yürüdüler ve arkadaşlarımızı tipiyle yargılayıp palyaço dediler ve sonrasında (Selim AKDOĞAN)'ın abisi kardeşinin başka kişiler tarafından dayak yediğini zannedip polis olduğunu bilmediği kişiye arkadan yumruk atmış ve sonrasında kavga başladı kavga sonucunda Yavuz AKDOĞAN'ın nişanlısı olan (Özlem T.)'e olay yerinde olayı sakinleştirmek için gelmesine rağmen durun durun polislere vurmayın diye bağırması sonucunda polis memuru tarafından tokat yedi tokat yedikten sonra bir polis meurunun arkadaşlar tarafından değil başka kişiler tarafından burnu kırılmış ve arkadaşlarıma orada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a küfür ettiler diye haklarında yalan yanlış şikayetlerde bulunmuşlar ve Çankırı / MERKEZ Emniyet Müdürlüğüne ters kelepçe vurup götürmüşler ve sonrasında içeri girdikleri andan sonra merdivenlerde darp etmeye başlamışlar. 10 polis diye tabir ettiğimiz kişiler arkadaşlarımıza tekme tokat d almaya başlamışlar sonrasında 4. Kata çıktığında (Selim AKDOĞAN) Selim'in abisi (Yavuz AKDOĞAN) arkadaşımız (Burçin DOMBAZ) ve Yavuz Akdoğan'ın arkadaşı (Ali Salih METİN) 4 kişiler ve ofis odasında darp etmeye başlamışlar. Selim AKDOĞAN'ın saçlarından tutup yerlerde sürüklemişler suratına tekmeler atıp yumruklamışlar ve ayakkabılarını çıkarmışlar jopla vurmak istemişler dinimize, ailelerine, sıfatlarına herşeylerine küfür etmişler ve polisler biz dinsiziz demişler benim allahım kitabım yok demişler sonrasında dine ve allaha küfür etmişler o an odada en az 15 polis saldırmaya başlamış hakaretler, küfürler ve tehditler savurmuşlar olay yerinde sorguları alınmadan darp edildiler ve (Selim AKDOĞAN) burnu kırıldı suratında morarıklar oluştu. (Burçin DOMBAZ) kafasında çatlak oluştu, (Yavuz AKDOĞAN) suratında morluklar ve kafasında yaralanmalar vardı, aynı şekilde (Ali İhsan METİN) suratında ve kafasında yaralanmalar vardı. Olay yerinde Çankırı'da bir daha gezemezsiniz sizi burda yaşatmayız diye tehditler almışlar (Yavuz AKDOĞAN) kurye işinde çalışıyor ve sen bir daha bu şehirde kuryelik yapamazsın, gördüğümüz yerde sana ceza yazarız ve seni döviz diye aşırı şekilde tehditler savurmuşlar. Bu olayın sorumlusu İ.Ç (polis memurunun adı ve soyadı açık olarak editör tarafından yazılmamıştır) adlı polis idi ve bu polis dahil o gün oraya gelen ve görevde bulunan diğer 15 polis memuru hakkında soruşturma başlatılmasını istiyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler