Çankırı'da 84 yaşındaki emekliyi dolandırdılar!

Çankırı'da 84 yaşındaki emekliyi dolandırdılar!

Telefon dolandırıcılarının son icraati Çankırı'nın ilçesi Kızılırmak'ta gerçekleşti. Mağdur 84 yaşında emekli Sabri A.

Ev telefonundan ulaştıkları 84 yaşındaki emekli Sabri A.'yı 21 bin 200 tl dolandıran şahıslar, operasyonu 3,5 saat gibi uzun bir sürede başarıyla tamamlamışlar.

Kızılırmak ilçesi Tepealagöz köyünde yaşayan emekli Sabri A., perşembe günü saat 10 sularında gelen telefonla birlikte adeta dünyası karardı. Dolandırıcılara banka hesabındaki 18 bin lirayla birlikte üzerindeki 3 bin 200 tl'yi de kaptıran emekli Sabri A.'nın yaşadığı 'dolandırılma serüveni' hayli ilginç.

EVE GELEN TELEFON VE SONRASINDA YAŞANILANLAR...
Geride bıraktığımız perşembe günü saat 10.00 sularında Tepealagöz köyünde yaşayan emekli Sabri A. ev telefondan arandı. "Hasan Akbaşoğlu nerede?" şeklinde soruyla başlayan görüşme "Hesabında para var mı?" ile devam ediyor. Telefonda görüşme yapılırken eve emekli Sabri A'nın oğlu Hakkı A. geliyor. "Cep telefonunuz yok mu?" sorusuna "Hakkı'nın cebi var" deniliyor ve dolandırıcılar bu kez Hakkı A'nın cebinden kendisine ulaşıyorlar.

"Banka hesabınızdaki paralara terör örgütü el koymuş. Sizin paralarınızın seri numaraları bizde. Şimdi emniyete gidin sonrasında da bankaya giderek paranın hesabınızda durup durmadığını öğrenin" denilince, baba-oğul Tepealagöz köyünden yola çıkarak Kızılırmak ilçesine geliyor. 

Bu süre zarfında telefonun kapanmasını istemeyen dolandırıcılar baba-oğul ilçeye varınca "Emniyete şimdi gitmeyin önce bankaya gidin" diyorlar. Telefondaki talimat doğrultusunda bankaya giden oğul Hakkı A., açık telefonu cebine koyarak şubeye giriyor ve görevliye "Hesabımızdaki para duruyor mu?" diye soruyor. Aldığı olumlu yanıtı karşı tarafa ileten Hakkı A'ya dolandırıcılar "O hesabbınız orada duruyor ama hesabınız kısa sürede bloke edilecek. O yüzden parayı çekin" talimatını veriyor.

Hakkı A. babasının hesabındaki parayı 'otomobil alacağız' diyerek çekmek istiyor. Bu arada banka personeli öğle tatiline girmek üzere ve şubede de hesapta bulunan 18.000 tl dolayında nakit para yok. Banka oğul Hakkı A.'ya 10 bin tl veriyor ve kalan tutarı da yemek saati sonrasında ödeyeceğini açıklıyor.

10 BİN TL POSTA ÇEKİ HESABINA YATIYOR
Dolandırıcıların talimatı doğrultusunda hareket eden baba-oğul, bankadan çektikleri 10 bin lirayı PTT'den kendilerine verilen posta çeki hesabına yatırıyorlar. Öğleden sonra çekilen 8 bin tl ile birlikte telefondaki dolandırıcılar "Üzerinizde nakit var mı?" diye soruyor ve emekli Sabri A. "3 bin 200 liram var" diyor. Dolandırıcılar toplam 11 bin 200 lirayı da banka atm'sinden bildirdikleri hesaba yatırılmasını istiyorlar. Bu arada sık sık da telefonda baba-oğulu uyararak "Emniyete giderseniz hesaplarınızdaki paralara el konulur" diyorlar. 

BU ARADA EV TELEFONU ARANIYOR
Yaşanan dolandırıcılık olayının önemli bir ayrıntısı Tepealagöz köyündeki evde yaşanıyor. Emekli Sabri A ve oğlu Hakkı A ile birlikte Kızılırmak ilçesinde telaş içerisinde sağa sola koştururken, dolandırıcılar ev telefonunu arayarak Sabri A.'nın eşine "Kocan birazdan gelecek. Ona 'Eve jandarmalar geldi! Sakın ola polise giderek haber vermeyin" talimatı veriyorlar. Ve evin hanımı da kendisine iletilen talimata uygun davranıyor!

Emekli Sabri A. ve oğlu Hakkı A., banka hesaplarından çektikleri 18 bin lira ile üzerlerinde bulunan 3 bin 200 lira ile birlikte toplam 21 bin 200 lirayı telefon dolandırıcılarına kaptırırken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor...

POSTA ÇEKİ VE ATM HESABI TESPİT EDİLDİ
Telefon dolandırıcılarının yönlendirme yaptıkları ve 10 bin tl yatırılan Posta Çeki hesabının Diyarbakır - Suruç ilçesinden Ali A. tarafından, banka atm hesabından yapılan 8.200 tl'nin da İstanbul-Beşiktaş Eşref K. tarafından çekildiği polis araştırması sonucu ortaya çıktı.

Öte yandan Tepealagözü köyünde yaşanan dolandırıcılığın gerçekleştiği perşembe günü Kızılırmak ilçesinden 6-7 kişinin telefonla arandığı ancak bu kişilerin kendilerine gelen telefonları sinkaflı sözlerle kapattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler