Çankırıda 9 çiftçiye 225 koyun ve 9 koç

Çankırı'da 9 çiftçiye 225 koyun ve 9 koç

"Koyunculuğu Geliştirme Projesi" kapsamında Çankırı'da 9 çiftçiye 25'er baş Akraraman ırk koyunu ve 1'er baş koç verildi.

Çankırı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” kapsamında 9 çiftçiye yöremiz şartlarına uygun olarak kişi başı 25’er baş Akkaraman ırkı koyun ve 1 baş koç olmak üzere toplam 225 koyun ve 9 koçun dağıtımı Hayvan Pazarında gerçekleştirildi.

Programa Vali Vahdettin Özcan, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çiftçiler katıldı.
 
Koyunların dağıtımı öncesi konuşma yapan Vali Özcan, 9 çiftçiye 25’er baş Akkaraman ırkı koyun ile 1 baş koç olmak üzere toplam 225 koyun 9 koç dağıtımı yapıldığını, bu hayvanlar için bir yıllık yemlerini karşılamak üzere toplam 9 çiftçiye toplam 8.550 kg yem verildiğini ve hayvanların bir yıllık hayat sigortalarının Vakıf tarafından yaptırıldığını belirtti.
 
Vali Özcan; 1 yıllık yem ve sigorta ile birlikte bir hayvanın toplam maliyetinin 741 TL, 225 koyun ile 9 koçun toplam maliyetinin ise 173.502 TL olduğunu söyledi. Vakıf tarafından bu miktarın hayvan tesliminden sonra firmaya peşin olarak ödeneceğini ve çiftçiler tarafından da bu paranın Vakfa 2 yıl ödemesiz 6 yıl eşit taksitler halinde faizsiz olarak ödeneceğine de değinen Vali Özcan çiftçilere, “Sizlerden isteğimiz, taksitlerinizi zamanında ödemeniz ve sizlere verilen bu emanetlere iyi bakmanızdır. Zamanında yapacağınız ödemeler, Vakfımızın daha sonraki projelerinin Genel Müdürlük tarafından onaylanmasında önemli rol oynamaktadır. Sizler ödemelerinizi zamanında yapmazsanız diğer vatandaşlara ait projeler onay görmeyecektir. Sizlere verilen bu hayvanları hiçbir şekilde kimseye devretmeniz başkasına satmanız kesinlikle yasaktır. Projenin başarılı ve faydalı olması dileklerimle, çiftçilerimize dağıtımı yapılan hayvanlar hayırlı uğurlu olsun. Vakıf Müdürü Mehmet Akkaya ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır olmak üzere bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek 9 çiftçiye hayvanlarını tek tek dağıtarak onlarla sohbet etti.
 
Hatırlanacağı üzere yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Süt İnekçiliğini Geliştirme Projesi” kapsamında 19 çiftçiye 38 adet gebe düvenin dağıtımı 21 Mart 2013 Perşembe günüVali Özcan tarafından yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler