Çankırıda adli hizmetler yeni Sarayda

Çankırı'da adli hizmetler yeni Saray'da

Adli hizmetler bugün itibariyle Ankara yolu üzerinde yapılan yeni Adalet Sarayı binasında yapılacak.

Çankırı'da tarihi adliye binası bugün itibariyle boşaltıldı. Adli hizmetler bugün itibariyle Ankara yolu üzerindeki yeni Adalet Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son Gün 29 Şubat

Yeni Adliye Sarayı, fiziki mekan olarak eski binaya göre bir hayli yenilikleri de beraberinde getiriyor. Yeni binada her mahkemenin ayrı bir katibi ve salonu mevcut. Bir başka önemli özellik ise adliye binasına mahkum girişleri özel kapıdan gerçekleşecek. Böylece mahkumların can güvenlikleri de önemli ölçüde sağlanmış olacak.

BARO BAŞKANI KÖROĞLU: BARO HİZMETLERİMİZ
YENİ MEKANDA ÇOK DAHA RAHAT GERÇEKLEŞECEK

Yeni Adliye Sarayı ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu "Böylesine uygun ve geniş mekanlarda adli hizmet vermek gibi güzel bir durum yok. Hem vatandaş adına hem de bu hizmetleri gören, hakim, savcı ve biz avukatlar adına. yeni binada her mahkemenin bağımsız bir kalemi ve bağımsız bir duruşma salonu mevcut. Bu durum hizmetlerin görülmesinde vatandaşa ve görev yapanlara büyük kolaylık sağlayacak" dedi. Başkan Köroğlu Baro hizmetleri olarak da "Yeni binada Çankırı Barosu'na 8 oda ayrılmış durumda. Bizler bu mekanlarda hem üyelerimize hem de vatandaşımıza hizmeti en iyi şekilde vermenin gayreti içerisindeyiz. İlk gün olmasına karşın vatandaşa verilecek olan cmk ve adli servis hizmetlerimiz aksaksız olarak devam ediyor" diyerek sözlerini tamamladı.

BÖLGENİN ALTYAPI SORUNLARI
ENERJİSA'YI BEKLİYOR

Öte yandan yeni Adliye Sarayının hizmete girmesi ile vatandaşların Ankara yolu üzerindeki hizmet binasına ulaşmaları eskisine nazaran biraz zahmetli olacak. Belediyenin özel halk otobüsleri ile bölgeye gelebilecek olan vatandaşlara sıkıntıya sokacak olan ikinci durum ana yoldan altyola geçişler.

Özellikle altyolun bugünkü haliyle bakımsız olmasının temel nedeni olarak bölgedeki elektrik trafoları gösteriliyor. Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Enerjisa'nın bölgedeki trafoları yeraltına alacağı öğrenildi. Trafoların yeraltına alınması ile birlikte Belediye Başkanı İrfan Dinç'in altyolla ilgili sorunları çözeceği konusunda söz verdiği de gelen bilgiler arasında.

Son olarak bölgeye anayoldan altyola geçişte ışıklı bir kavşağın da ihtiyaç olduğu kendisini gösteriyor. Konuyla ilgili Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünün çalışma başlattığı da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler