Çankırı'da adli mahkum 65 gündür ölüm orucunda

Çankırı'da adli mahkum 65 gündür ölüm orucunda

Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cinayet suçundan aldığı hapis cezasını çeken 30 yaşındaki Mehmet Küçükgüzel, ailesinin bulunduğu Mersin'e nakli yapılmayınca ölüm orucuna başladı. Küçükgüzel 65 gündür ölüm orucunda.

Mersinli Mehmet Küçükgüzel, 12 yıl önce İzmir'de işlenen bir cinayete karıştığı suçlamasıyla tutuklu yargılandığı mahkemece 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çeken Küçükgüzel, ailesinin yaşadığı Mersin ve civarındaki bir cezaevine naklini istedi. Küçükgüzel'in talebi kabul edilmedi. Bunun üzerine Küçükgüzel, 65 gün önce ölüm orucuna başladı. 

Sadece şekerli su içen Küçükgüzel'in sağlık sorunları ortaya çıkması üzerine ailesine bilgi verildi. Çankırı'ya giden anne 48 yaşındaki Cennet Küçükgüzel, oğlu ile görüşüp ölüm orucundan vazgeçmesini istedi. Ancak Küçükgüzel, nakil yapılıncaya kadar ölüm orucuna devam edeceğini bildirdi.

Tekrar Mersin'e dönen anne Cennet Küçükgüzel, oğlunun naklinin yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Adalet Bakanlığı'na yazı gönderdiklerini söyledi. 

Oğlunun böbreklerinin iflas ettiğini belirten Küçükgüzel, "Oğlum 65 gündür sadece şekerli su içiyor. Ruhsal ve fiziksel olarak çok kötü durumda. Ölüm orucundan  vazgeçmiyor. Tek isteği Mersin ve çevresindeki bir cezaevine nakledilmek. Neden nakline izin vermiyorlar bilmiyorum. Oğlum göz göre göre ölüme gidiyor. Oğluma yardımcı olunmasını istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler