Çankırıda Ahilik Haftası etkinlikleri

Çankırı'da 'Ahilik Haftası' etkinlikleri

Sabah saatlerinde başlayan program, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e 'şed kuşatması' gerçekleştirildi.

'Ahilik Haftası' etkinlikleri bugün Merkez'de gerçekleştirilen törenlerle başladı.

Sabah yapılan Ahilik Haftası açılış programına başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere, milletvekilleri Av. İdris Şahin, Hüseyin Filiz, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, STK başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende Belediye Başkanı İrfan Dinç'e 'şed kuşatması' gerçekleştirildi.

bu1hzg_ciaacjj4.jpg

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç, törenleri izlemeye gelen Avrupa ülkelerinin öğrencileri ile birlikte...

bu1lx35ceaiw6b9.jpg

Çankırı Belediyesi mehter takımı ve folklor ekiplerinin gösterisinin ardından ahilik kültürünün geçmişinde önemli ritüellerden birisi olan kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden Şed Kuşatma töreni gerçekleştirildi.
 
Sembolik şed kuşatma töreninin ardından Çankırı'da uzun yıllar elektrik ustası olarak çalışan Recep Eroğlu'na şed kuşatılırken bu yıl Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Belediye Başkanı İrfan Dinç'e de şed kuşatıldı.
 
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, her yıl bir devlet büyüğüne şed kuşattıklarını bu yıl da Vali Vahdettin Özcan'ın yanı sıra iki dönemdir Belediye Başkanı olan İrfan Dinç'e usta olduğuna göstermek amacıyla şed kuşatıldığını söyledi.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç ise; 2004'te Belediye Başkanlığını çırak olarak, 2009'da da kalfa olarak tamamladığını belirterek "Esnaflarımızın beni şimdiden usta olarak kabul etmeleri ve ustalığı sembolize eden şed kuşatmaları son derece anlamlı. Beni yeniden bu görevde görmek isteyen esnaf kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu bir nasip meselesi. Hakkımızda ve memleketimiz için hayırlısı ne ise o olsun." diye konuştu.
 
osmankaradeniz-cankiri-ahilikhaftasi-sozcu-resim-09.jpg
 
Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz plaket verirken.
 
Belediye Meydanındaki törenin ardından Ahmet Yesevi Camii önünde vatandaşlara Vali Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç etli pilav, lokma tatlısı ve yöresel kızılcık ekşisi ikramında bulundu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler