Çankırıda Akillere soğuk duş!

Çankırı'da 'Akiller'e soğuk duş!

Çözüm süreci çalışmaları kapsamında Çankırı'ya gelen 'akiller' toplantı sonrasında Büyük Otel'den adeta kaçırıldılar.

Bugün sabah saatlerinde Çankırı'ya gelen "Akil İnsanlar" heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, Başkanvekili Beril Dedeoğlu, Sekreter Cemal Uşşak, grup üyeleri Doğu Ergil, Erol Göka, Hilal Kaplan, Celalettin Can ve Vahap Coşkun Büyük Otel'de  düzenledikleri basın toplantısının ardından aralarında Baro, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, Ziraat Odası gibi STK temsilcileri ile bir araya geldi.

"Akil İnsanlar" heyeti STK temsilcilerinin görüşlerini dinlerken yaklaşık 300 kişilik bir topluluk da Büyük Otel önünde protestolarını sürdürdüler.

Büyük Otel'de önce basın mensupları ile bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, Türkiye'de 30 yıldan bu yana bir sancı, genç insanların canını alan kanlı bir süreç yaşandığını vurgulayarak, "Türkiye'nin doğusunda, batısında duygu kırılmaları oluşmuş. Batıda konuştuğumuz doğuda, doğuda konuştuğumuz batıda sıkıntı yaratabiliyor" dedi.
 
ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNDEN RAHATSIZLAR
Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Taşgetiren, ziyaret ettikleri 11'inci vilayetin Çankırı olduğunu belirterek, bu ziyaretlerde alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin çok arzuladıkları bir şey olmadığını söyledi. Bazı illerde gerçekleştirilen bir takım gösteriler nedeniyle, iletişim kurmak için geldikleri ortamların, iletişimin kurulamadığı ortamlara dönüştüğünü ifade eden Taşgetiren, Çankırı'nın sokaklarında gezmek, insanları dinlemek ve evlere girmek istediklerini belirtti.
 
"ÖLÜMLER MEMLEKETİN KİMYASINI ETKİLEDİ"
Daha önce gittikleri illerden birinde, 1993 yılında oğulları şehit olmuş bir aileyi ziyaret ettiklerinde, şehidin annesinin "Süreç 1993 yılında başlasaydı da oğlum canlı geri dönseydi" dediğini aktaran Taşgetiren, anne ve babaların 'şehit anne ve babası olduk' diye teselli imkanı bulabildiklerini vurguladı. Yaşanan 30 yıllık süreçte şehitler geldiğini, dağdan da ölümlerin indiğini aktaran Taşgetiren, bunların memleketin bütün kimyasını etkilediğini söyledi.
 
Ahmet Taşgetiren, yaşanan süreçte medya ve muhalefetin duruşunun önemli olduğunu ifade ederek, tüm medyanın sürece karşı pozitif durmasını ve destek vermesini istedi.

PROTESTO GÖSTERİLERİNDEN KARELER - TIKLA

"SİZLERE HOŞGELDİNİZ DEMEYECEĞİM"
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Büyük Otel'de yaklaşık 100 kadar STK temsilcisi ile görüş alışverişinde bulunan 'akil insanlar' heyeti yer yer sert tepkilerle karşılaştılar.

ÇEDOKS Başkanı Hüseyin Demirtaş söz alarak; "Şu ana kadar söz alan bütün konuşmacılar sizlere 'hoş geldiniz' demesine karşın ben sizlere 'hoşgeldiniz' demeyeceğim" şeklinde cümle kurunca salon buz kesiyor.

ÇATSO BAŞKANINA İL GENEL MECLİS ÜYESİNİN TEPKİSİ!
Toplantı öncesinde konuşan Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, STK temsilcilerinin sözlerini 3 dakika içerisinde tamamlamasını ve uzun olan taleplerini yazılı şekilde iletmelerini istedi.

Taleplerini iletmek için söz isteyen bazı STK temsilcilerinin konuşma süreleri uzayınca Taşgetiren, sık sık araya girerek sözlerini tamamlamasını istedi.
 
Çeşitli eleştirilerde bulunarak sözlerine başlayan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Çankırı Şubesi Başkanı İsa Bölükbaşı, 30 yıllık bir sorunun 3 dakikalık süre zarfında çözülemeyeceğini ifade etti. Grup Üyesi Vahap Coşkun da Bölükbaşı’nın sözlerine müdahale edince salonda kısa süreli karmaşa yaşandı.
 
Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) Başkanı Hayrettin Çelikten, Coşkun’un müdahalesine tepki gösterdi. Çelikten, “Biz sizin elemanınız, ya da paralı askeriniz değiliz. Şu kadar süreniz var, bu kadar süreniz var. Ne kardeşim bu. Madem bizi buraya konuşmak için çağırdınız, bırakın millet konuşsun. Neden susturuyorsunuz? Gideceğiniz yere yarım saat geç gidersiniz. Yoksa ben buradan ayrılmak istiyorum” dedi.
 
Çelikten’in söylemlerinin Çankırı’ya yakışmadığını ileri süren Çankırı AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Bozkuş ise heyeti misafirperver bir şekilde ağırlamak istediklerini belirterek, Çelikten’e tepki gösterdi.
 
EN BÜYÜK TEPKİ ŞEHİT KIZINDAN!
"Akil İnsanlar" heyetine en büyük tepki Çankırılı şehit kızı Fatma Genç'den geldi. Gün boyu şehir içerisinde yapılan protesto gösterilerine katılan Fatma Genç, Büyük Otel önünde polisle yapılan pazarlıklar sonucu, STK temsilcileriyle birlikte yapılan toplantıya girdi.
 
Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren ile karşı karşıya getirilen şehit kızı Fatma Genç'e "Üç şey iste" denildi. Bunun üzerine söz alan Gökçen "Ben şehit bir babanın kızıyım. Apo'nun asılmasını istiyorum. Babamın intikamı ancak böyle alınır" dedi. Bu sözlerinin ardından şehit kızı Fatma Genç salondan dışarıya çıkartıldı.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ DAĞLI:
HER TÜRLÜ MÜDAHALEYİ YAPIN!
Büyük Otel önünde toplanan yaklaşık 300 kadar protestocu ile polis arasında zaman zaman yaşanan gerginlikler, protestoya katılan aklı selim insanlar tarafından engellendi.
 
Protestocuların polisin uyarılarına karşın otel önünden ayrılmaması üzerine olay yerinde emniyet güçlerinin çalışmalarını takip eden İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı'nın ellerinde biber gazı bulunan polislere "Her türlü müdahaleyi yapın" dediği de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler