Çankırı'da AKP'li il genel meclis üyesi silah çekti, yol kesti!

Çankırı'da AKP'li il genel meclis üyesi silah çekti, yol kesti!

AKP Kızılırmak İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Kaya hakkında açılan 'zimmete para geçirme' davası ilçede beklenmedik olayların yaşanmasına neden oldu.

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinin AKP'li İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul Kaya geride bıraktığımız salı akşamı yaşanan olayların baş aktörü olarak polis ve savcılık kayıtlarında yer aldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgiler; Salı akşamı saat 19.45 sularında ilçe içerisinde bir market önünde bulunan Çankırı Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İhsan Bostan ve Kızılırmak Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Koç'a, iddialara göre oğlu Emre Kaya ve 4 kişi ile birlikte silah çeken AKP'li İl Genel Mecliis Üyesi Tuğrul Kaya, araya girenler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

BOSTAN VE KOÇ ŞİKAYETÇİ OLDU
Yaşanan olay sonrası İhsan Bostan ve Rıfat Koç ilçe emniyet amirliğine giderek Tuğrul Kaya, Emre Kaya ve diğer 4 kişiden şikayetçi oldular. Verilen ifadeler sonrası emniyet binasından ayrılan Bostan ve Koç saat 21.00 sularında özel araçlarıyla evlerine giderken, kendilerini takip eden ve içlerinde Emre Kaya ve Tuğrul Kaya'nın bulunduğu araçlarla önleri kesildi.

İddialara göre kendilerini araç içerisine kilitleyen Bostan ve Koç araçtan inmemelerine karşın, AKP'li İl Genel Meclisi Tuğrul Kaya'nın beraberindekiler Rıfat Koç'un aracına sopa ve tekmelerle saldırdılar. Yapılan saldırı sonrası her iki araçta maddi hasar meydana geldiği tespit edildi.

GECEYİ NEZARETTE GEÇİRDİLER
İlçede yaşanan gerginlik sonrası polis, başta Emre Kaya olmak üzere 5 kişiyi ifadelerini almak için emniyete götürdü. Geceyi nezarette geçiren şüpheliler, çarşamba sabahı Çankırı'dan gelen polis ekibine teslim edilerek Çankırı Adliyesi'nde hakim karşısına çıktılar. 

OLAYLARIN PERDE ARKASI
AKP'nin iki dönemdir Kızılırmak ilçesinden il genel meclisi üyesi olarak seçilen Tuğrul Kaya'nın, görev yaptığı Ziraat Odası'nda geride bıraktığımız aylarda yapılan teftiş sonrası zimmetine para geçirdiği tespit edildi. TZOB Genel Merkezi'nden gelen müfettişin ortaya koyduğu rapor sonrasında görevinden uzaklaştırılan Tuğrul Kaya'nın, konuyla ilgili olarak Kızılırmak Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesinin alınması bekleniyor.

AKP'li il genel meclis üyesi Tuğrul Kaya ve oğlu Emre Kaya'nın karıştığı son olayın arka planında, kendisine 'zimmet' suçu isnad edilen Kaya'nın Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Koç ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İhsan Bostan'ı sorumlu tuttuğu iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler