Çankırı'dan ülkeye yayılan o rezaletin ardında kim var?

Çankırı'dan ülkeye yayılan o rezaletin ardında kim var?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da dahil olduğu ve ülke gündeminde hayli ses getiren 'doğum günü pastası' fotoğrafının perde arkasını Sözcü18 açıklıyor.

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç düzenlediği basın toplantısında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Çankırı'da doğum günü kutlaması yapmak için şehit cenazesini ertelettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, MHP İl Başkanı Çetin Kapdan'ı yaylım ateşine tutmuş ve "'Şehit cenazesi bekletiliyor' gibi bir ifade vardı. Ben buna gaflet demiyorum, şehit cenazesi üzerinden adice, rezilce bir saldırı yapılıyor. Ama burada MHP İl Başkanı o şerefli şehidimizin naaşından prim yapabilir miyim gibi bir adiliğe meydan vermiştir. Bu affedilecek bir tutum değildir. Ben buradan şehidi pis ve kirli siyasetine alet edenleri kınıyor, yüzlerine tükürüyorum. Bu ne biçim rezilliktir? Utanmaz, kepaze, rezil adam. Allah'tan korkmaz adam" diyerek sözlerini hakaret düzeyine kadar çıkarmıştı.

BAŞKAN DİNÇ, BASIN TOPLANTISINDA NEDEN BU DERECE ASABİYDİ?

Başta Belediye Başkanı İrfan Dinç, ardından da AKP İl Başkanı Celal Kaman'ın konuyla ilgili olarak art arda basın toplantıları düzenlemeleri ve özellikle Belediye Başkanı'nın açıklamalarını yaparken sergilediği agresif tutum, kafalarda "Yaşanan rezaletin faturasını AK Parti Genel Merkezi ve Bakan Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e kesmiş olabilir mi?" sorusunu sormamıza neden oldu.

AK Parti Genel Merkezi, Çankırı'da yaşanılan rezaletin fotoğraflarını ulusal ve sosyal medyada üst sıralarda bulunca, doğaldır ki bunun sorumlularına da gereken teşekkürü (!) hiç esirgemez!

Şehit cenazesinin toprağa verilmesinden sonra geçen 48 saatlik sürenin Belediye Başkanı İrfan Dinç adına hiç de iyi geçmediği basın toplantısından yansıyan karelerle ortada.

REZALET FOTOYU KİM ÇEKTİ, İLK NEREDE YAYIMLANDI?

huseyin-filiz-muhammet-emin-akbasoglu-resim-04-002.jpg

Öncelikli olarak yukarıda yer alan ve tüm ülkede infial uyandıran fotoğraf karesini kimin çektiğini sorarak iz sürelim...

Fotoğraf karesini Bakan Veysel Eroğlu'nu takip eden basın mensupları çekmedi!

Peki kim çekti?

Yukarıdaki fotoğraf karesi, mesleki deneyimlerimize göre Belediye Başkanı İrfan Dinç'in emrinde olan Belediye Basın bürosu elemanları çekmiş olabilir. Ancak, fotoğraf karesinin Başkan Dinç'e ait Facebook kişisel sayfasından paylaşıldığını düşündüğümüzde deklanşöre basan elin aile yakını ya da aileden bir ismin çekme olasılığı çok fazla. Bu ismin kim olabileceği yönünde bizim de elimizde herhangi bir kanıt yok. Yaptığımız yorum sadece mesleki deneyimimizle orantılı.

Fotoğrafın kim tarafından çekildiğinin en güzel cevabını Belediye Başkanı İrfan Dinç verebilir.

Bununla birlikte Başkan Dinç'in sayfasından paylaşımı yapan(lar) ise yine fotoğraf karesini çekenle ilintili. Özellikle fotoğrafın paylaşımı ile birlikte, sosyal medyada hızla yayılması ve akabinde gelen tepkiler sonucu alel acele sayfadan silinmesinin gerekçelerini de Belediye Başkanı İrfan Dinç açıklamalı!

Lakin her zamanki celalliği ile basın toplantısı düzenleyen Başkan Dinç bu konulara hiç mi hiç girmedi.

PEKİ REZALET FOTOĞRAFIN ARDINDA KİM Mİ VAR?

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre, şehit cenazesi öncesi çıkan ve başta sosyal medya olmak üzere ulusal basında büyük yankı uyandıran fotoğrafın ardında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç'in gerçekleştirdiği organizasyon mevcut.

Başkan'ın eşi Zeynep Dinç, Çankırı Belediyesi'nin faaliyetleri içerisinde yer alan birçok organizasyonda başı çekiyor. Özellikle de Ankara'dan Çankırı'ya yapılan üst düzey ziyaretlerde Zeynep Dinç'in aldığı rolü herkesin bildiği gibi, Çankırı Belediye Basın Bürosu'nun hazırladığı bültenlerde de bunu görüyoruz.

ÇANKIRI BELEDİYE BÜLTENİ - 1

ÇANKIRI BELEDİYE BÜLTENİ - 2

cankiri-bulten-0222.jpg

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ziyareti münasebetiyle yine Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen bir yaşgünü organizasyonu ile karşı karşıya kalındı. Bakan Eroğlu'nun önüne getirilen doğum günü pastası ve sonrasında yaşanan kareler Belediye Başkanı İrfan Dinç'in sosyal medya hesaplarından servis edildi. Bugüne kadar yapılan benzer davranışlar o gün, yani Ilgazlı şehit Serdal Candan Uyanık'ın toprağa verileceği saatlere gelmesi sosyal medyada Belediye Başkanı İrfan Dinç'i takip edenler tarafından infialle karşılandı ve hızla paylaşıldı.

ÇANKIRI BELEDİYE BÜLTEN - 3

cankiri-bulten-resim-0033.jpg

BENZER ONLARCA ORGANİZASYONA İMZA ATAN İSİM: ZEYNEP DİNÇ

cankiri-zeynep-dinc-dogum-gunu-kutlama-resim-055.jpg

Başta Çankırı Belediyesi Basın Bürosu'nun hazırladığı bültenler olmak üzere, medyada yer alan benzer haberlerin tamamında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç'i görmek mümkün.

Hal böyle iken; Belediye Başkanı İrfan Dinç'in, ulusal medyaya yansıyan ve yanlı-yansız herkesi irrite eden o rezalet karenin (!) sorumlusu olarak başta MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan olmak üzere 'basın mensuplarına' ağır eleştiriler yapmasını gaflet ve delaletle karşıladığımızı açık yüreklilikle haykırmak istiyoruz.

Sayın Başkan'ın ve de üyesi olduğu AK Parti'nin mensupları yaşanan olaydan birilerini sorumlu tutacaklarına, şapkalarını önlerine alsınlar da "Bizi topuğumuzdan kim vurdu?" şeklindeki sorudan sonra bu haberi baştan aşağı iyice okumalarını salık veriyoruz.

Umuyoruz ki bu haber sonrası başta Belediye Başkanı İrfan Dinç olmak üzere; AKP yanlıları kendi içlerine dönerek 'öz eleştiri' yapabilme fırsatını yakalar ve bundan sonra yaşanabilecek olası benzer olaylarda kameralar karşısında kimlere hakaret edileceğini, kimlere tükürükler gönderileceğine mantıklı ve doğru tespitlerle yönelme eğilimine girerler.

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler