Çankırıda argo konuşma ile mücadele başladı

Çankırı'da "argo" konuşma ile mücadele başladı

Anadolu İmam Hatip Lisesi "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında "argo" konuşma ile mücadele başlattı.

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında "argo" dili ile konuşmama mücadelesi başlattı. Proje hafta başında uygulamaya konuldu.  

Projenin etkin ve öğrenciler üzerinde görülebilir etkiler ortaya koyabilmesi için okul girişine ve koridorlara okul öğretmenlerinin bu konuyla ilgili tavsiyelerinin yer aldığı afiş, döviz ve pankartlar asıldı. Ayrıca üzerlerinde ‘Argoya hayır, güzel söze evet’ sloganının yer aldığı kitap ayraçları dağıtıldı. Bir ay sürecek argoyla mücadele bazında okuldaki tüm bilgisayarlar aynı sloganla açılacak. Proje Hakkında bilgi veren okul müdürü Sadettin Kılınç şunları dile getirdi:

‘’Değerler eğitimi projesindeki amacımızın öğrencilere değerleri davranış olarak kazandırabilmektir. Bu amaçla konferans programlarının yanı sıra belirlediğimiz bir konuda okulda çok çeşitli materyallerle bir süreç başlatacağız. Bu süreç içerisinde kullanabileceğimiz tüm etkileşim metotlarını kullanmayı hedefledik. Amacımız değerler eğitiminde vermek istediklerimizin öğrencilerimiz üzerinde davranışa dönüşmesidir. Uygulamamızın öğrenciler üzerindeki etkisini şimdiden görmek bizleri çok mutlu etti. Bu ay argoyla mücadele başlatılırken, Nisan ayında selamlaşma, Mayıs ayında ise temizlik konusu işlenecektir. Bu süreç sonucunda öğrencilerimizin sokak dilinden uzaklaşarak güzel bir lisan ve güzel bir konuşmaya sahip olacaklarına, kişisel iletişimlerini selamla pekiştireceklerine ve başta kişisel temizlik olmak üzere çevre,okul ve sınıf temizliğinde daha titiz davranacaklarına  inanıyoruz.’’

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler