Çankırıda asansörler MMOya emanet

Çankırı'da asansörler MMO'ya emanet

Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Çankırı Belediyesi arasında, belediye sınırları içerisinde yer alan asansörlerin tescil ve yıllık kontrolüyle ilgili protokol imzalandı.

 

Çankırı‘daki asansörler iki yıl süreyle Makina Mühendisleri Odası‘na emanet. Çankırı Belediyesi ile MMO arasında, belediye sınırları içerisinde bulunan asansörlerin tescili ve yıllık kontrolüyle ilgili protokol imzalandı.
 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus Yener arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokole göre Çankırı Belediyesi sınırları içerisinde bulunan asansörlerin tescil ve yıllık kontrolü MMO tarafından yapılacak. MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus Yener, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği hükümlerine göre bina yöneticilerinin, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olduğunu belirterek, aynı yönetmelikte, Belediyelerin sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılındığını söyledi.
 
Protokole göre, Çankırı Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolü, anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde, iki yıl boyunca gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılacak. Asansörlerin kontrolü sonucunda hazırlanan raporun, Makina Mühendisleri Odası'ndan alınması zorunlu. Anılan Yönetmelik, bu raporda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesini zorunlu kılmakta ve giderilene dek asansörün işletilmesine izin vermemekte.
 
Asansörlü bina yöneticileri, Buğday Pazarı Mahallesi Zarafet Sokak İkizler Apt. 9/1 adresinde hizmet veren TMMOB Makine Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliğine müracaat ederek 100,00 (Yüz) TL ücret karşılığı binalarında bulunan asansörlerin yıllık kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler