Çankırı'da 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne büyük katılım

Çankırı'da 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne büyük katılım

Çankırı'da Pazar (dün) günü yapılmasına karar verilen büyük mitinge katılmak üzere gelen tüm vatandaşlarımız yürüyüş güzergahı olan Migros önünde saat: 15.30’dan itibaren toplandılar.

Bu büyük demokrasi mitingine başta Çankırı Valisi Mesut Köse olmak üzere, bölge milletvekilleri Hüseyin Filiz, Av. M. Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcılarımız, İlçe Kaymakamlarımız, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halil Altındaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, POMEM Müdürü Süleyman Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İlçe Belediye Başkanları, Daire Amirleri, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılmıştır.
 
İlk olarak tüm katılımcılar seğmen eşliğinde yürüyüş güzergahından başlayarak, Belediye meydanına kadar kortej eşliğinde yürüdüler. Belediye Meydanında toplanan binlerce vatandaş yerini aldıktan sonra program başladı ve Kuran’ı Kerim tilaveti ve sala okunması ile devam edildi. Akabinde İstiklal Marşı okundu. Siyasi parti İl ve İlçe Başkanları konuştu. Bu konuşmalardan sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekilleri Hüseyin Filiz, Av. M. Emin Akbaşoğlu söz almış ve sonrasında Sayın Vali Mesut Köse konuşmalarını yaptı.
 
Vali Mesut Köse konuşmasında “Çankırı protokolünün çok değerli üyeleri, kıymetli Çankırılı hemşerilerim, bacılarım, kardeşlerim bu gün çok güzel bir gün, mutlu bir gün yaşıyoruz. Bu vesile ile ben demokrasi ve şehitler mitingine hepiniz hoş geldiniz diyor, saygı, sevgi ve muhabbetle  selamlıyorum. Demokrasimize milli birlik ve bütünlüğümüze sahip çıktınız. Devletimiz için mücadele ettiniz. Tüm halkımız tanklara, tüfeklere ve uçaklara göğsünü siper etti. İlimizdeki bir okulumuza 15 Temmuz Şehitler ismini veriyoruz. Türk Milleti kavramının ne demek olduğunu bir kez daha gösterdiniz.  Tüm Çankırılılar 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminden itibaren demokrasiye ve vatanımızın bütünlüğüne sahip çıkarak bugünkü büyük mitinge de büyük bir coşku ile katılmışlardır.

Bu miting Valiliğimiz, Çankırı Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile gerçekleştirilen demokrasi ve şehitler mitingidir.

Darbe gecesinden itibaren meydanlara inen ve meydanlarda darbenin karşısında dik bir duruş sergileyen Çankırılılar 24 gündür Belediye Meydanında demokrasi nöbeti tutarak, birlik beraberliğimize ve demokrasimize sahip çıkan başta Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e Milletvekillerimize, STK temsilcilerine, şu anda yanımızda olan Çankırı halkına ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

cankiri-miting-resim-02.jpg

cankiri-miting-resim-03.jpg

Miting alanından yansıyan karelerden en ilginci, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile bölge milletvekili Hüseyin Filiz'in arasına BBP Çankırı İl Başkanı Murat Çiftci'nin oturması idi..

Sözcü18 Haber Merkezi'nin edindiği bilgiye göre, protokolde oturma düzeninin Valilik tarafından hazırlandığı ve BBP Çankırı İl Başkanı Murat Çiftci'nin bunun gereği olarak Belediye Başkanı Dinç ile milletvekili Filiz'in arasında yer bulduğu öğrenildi!

cankiri-miting-resim-04.jpg

cankiri-miting-resim-06.jpg

cankiri-miting-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler