Çankırı'da ev kiraları aldı başını gidiyor!

Çankırı'da ev kiraları aldı başını gidiyor!

Ülkede artan hayat pahalılığından konut kiraları da kendisine düşen payı aldı. Kira artışları öylesine rakamlara ulaştı ki, hükümet çıkardığı yasa ile yıllık kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlamak zorunda kaldı.

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı Şubat’ta yüzde 84,2 olurken, ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatı 30 TL’ye yükselmiştir. Yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 112,3, Ankara’da yüzde 106,7, İzmir’de ise yüzde 74 olurken Çankırı'daki rakamların İstanbul ve Ankara ile yarışır hale geldiğini görmekteyiz.

Enflasyondan arındırılmış (reel) kira fiyatları hem ülke genelinde hem de üç büyük ilde artarken, Çankırı gibi Anadolu'nun küçük şehirlerinde de artan kiralama fiyatları başta dar gelirli-emekliler olmak üzere esnaflık yapan aileleri de zor durumlara sokmakta.

SAHİBİNDEN.COM'A GİRDİK VE ÇANKIRI'DAKİ 'KİRALIK'
İLANLARINDAN BAZILARINI MERCEK ALTINA ALDIK

Türkiye'nin en büyük 'emlak alım-satım-kiralama' sitelerinden sahibinden.com'a girdik ve Çankırı'da 'kiralık konut' fiyatlarına baktık. İlanların ortalama fiyatları 2 bin 500 lira dolayında. 3 bin liraya da kiralık daire var, bin 800 liraya da... 

ÇANKIRI'DA AYLIK KİRASI 5 BİN LİRA OLAN DAİRE VAR!

kiralik-daire-cankiri-01.jpg

kiralik-detaylar-cankiri-resim-06.jpg

Dairenin 'açıklama' kısmında ise şöyle bir not var:  "Kurban bayramına kadar satılık olan dairemiz akabinde kiralıktır. Full yapılı dairemizde açık kapalı otopark mevcut olup site içerisindedir. Çarşı merkezde konum olarak her yere yakındır. Fiyatta ısrarcı olmayınız..."

Ayrıntılar geliyor...

cankiri-kiralik-ev-piyasa-resim-06.jpg

cankiri-kiralik-resim-066.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler