Çankırı'da her dönem aynı sazanlık!

Çankırı'da her dönem aynı sazanlık!

Ülkede ne zaman genel seçim olsa, seçilen AKP Çankırı milletvekilleri koştura koştura TBMM'ye gidiyor! Sanırsın TBMM kaçıyor! Bizim köyde bir laf var; 'Görmemişin oğlu olmuş tutmuş çü.ünü kopartmış'. Yaşanan durum tam anlamıyla bu.

2002'den bu yana gelenek (!) değişmedi ve genel seçim sonrası seçilen Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ile Salim Çivitcioğlu İl Seçim Kurulu'ndan aldıkları mazbatalarla birlikte soluğu TBMM'ne giderek, 'ilk rozet takan' milletvekili ünvanını kimseciklere kaptırmadılar!

Hatırlanacağı gibi 24. Dönem milletvekili seçilen İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, 25 ve 26. Dönem milletvekili seçilen M. Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz de benzer olayları gerçekleştirmiş isimlerdi. 

3'üncü kez milletvekili seçilen M. Emin Akbaşoğlu'nun geçmişte iki kez tekrarladığı senaryoyu dün de bir kez daha yinelemesi kamuoyunda tepkilere neden oldu. Vatandaşlar "Biz vekillerimizi Çankırı'ya hizmet etsinler diye seçiyoruz. Onlar daha ilk günden TV ekranlarında boy gösterme adına gereksiz bir yarışa girerek tek bir icraat yapmadan kendilerinin reklamı peşinde koşuyorlar." diyerek tepkilerini gösterdiler.

dgskl6zxcaa3onk.jpg

AKP Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu, dün yaşanılanları kendi sosyal medyalarından da takipçilerine duyurdular.

EŞLERİNİN ELİNİ TUT(A)MAYANLAR, MİLLETİN ELİNİ Mİ TUTACAK?

dgskl6yxkaardpl-001.jpg

Yukarıdaki fotoğraf da düne yansıyan karelerden... AK Parti Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ile Salim Çivitcioğlu eşleri ve çocukları ile birlikte TBMM merdivenlerinde objektiflere poz veriyor.

Fotoğrafa dikkatlice bakıldığında her iki milletvekili de beraberinde getirdikleri eşleri ile yan yanalar! Lakin gel gör ki her iki milletvekilinin elleri hayli komik durumda! Hele hele çiçeği burnunda milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun durumu vahim ötesi! Milletvekili Çivitcioğlu, sağ elini öylesine zorluyor ki, elinden gelse sol tarafa alacak! 

Fotoğrafa baktık baktık ve sadece 'üzüldük'... Hem de öyle böyle değil!

İster istemez kendi kendimize de sormadan edemedik:

- TBMM kapısı önünde eşlerinin ellerinden tutamayan Çankırı'nın vekilleri, milletin elinden tutarak onları layık oldukları yere mi taşıyacak?!

Hadi canım sende...!

Vedat Beki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler