Çankırı'da 'hesap vermek'ten kaçan bir meclis var!

Çankırı'da 'hesap vermek'ten kaçan bir meclis var!

Çankırı Belediye Meclisi, MHP'nin 7 soru önergesine de 'hayır' dedi.

Çankırı Belediye Meclisi'nde MHP Grubu tarafından gündeme getirilen "7 soru önergesi" AK Partili meclis üyelerinin tamamının 'red' oyu kullanmasıyla yanıt bulamadı. Zaman zaman gerginleşen toplantıya Belediye Başkanı İrfan Dinç'in MHP Belediye Meclis üyesi Ahmet Köse'ye "Kes sesini" (!) çıkışı damga vurdu.

KARŞIMIZDA ÇANKIRI'YA HESAP VERMEKTEN KAÇAN AKP ZİHNİYETİ VAR
Çankırı Belediyesi Ocak ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Başkanı İrfan Dinç ile MHP’li meclis üyeleri arasındaki tartışmalar damga vurdu. MHP’li meclis üyeleri cevaplandırılması için meclis başkanlığına 7 tane soru önergesi verirken, zaman zaman gergin anlar yaşandı.Önergelerin oylanması sırasında Başkan Dinç, MHP’li Ahmet Köse’ye “kes sesini” diye çıkışınca, MHP’li Serdar Kantar, ”Ortalığı siz geriyorsunuz. Kendinizden yaşça büyük birisine neden hakaret ediyorsunuz? Bunları sizlere yakıştıramadım” dedi.

MHP İRFAN DİNÇ'TEN ÖZÜR BEKLİYOR - TIKLA

Çankırı Belediyesi Ocak ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı, belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis komisyon raporlarının müzakere edilmesiyle başlayan toplantı, denetim komisyonuna üye seçimi ile devam etti. Yapılan seçimlerde denetim komisyonuna, Rafet Alemdar, Yunus Çocar, Celal Kaman, Sefer Ayar ve Hamdi Yorulmaz seçildi.

Daha sonra MHP grubu tarafından verilen 7 soru önergesi görüşüldü. MHP grubu verdiği soru önergelerinde; encümen çalışmaları, altyapı çalışmaları başlamadan kaldırım ve asfalt yapılarak israfa gidilip gidilmediği, belediyede çalışan toplam personel sayısı ve kiralık araç sayısı, galericiler ve kargocular için yapılan binanın ne kadar süre boş ve atıl bırakıldığı ve bu süre zarfında belediyenin ne kadar zarara uğratıldığı, otopark ihalesini alan firmaların kaçtığını ve kaçan firmalar için herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ve halktan toplanan abone bedellerinin akıbeti, 2004 yılından bu yana belediyeye ait ne kadar mülkün satıldığı ve satılan mülklerden ne kadar gelir elde edildiği ve belediye meclisi toplantı gündemine ilave edilen ek maddeler ilgili bilgiler istedi.

Dinç, soru önergelerinin kabulünü meclis onayına sunarken, toplantıyı takip eden 2 gazeteci bulunduğunu hatırlatarak, MHP grubuna göndermelerde bulundu. Meclis toplantılarının bu güne kadar gazeteciler tarafından takip edilmediğini ifade eden Dinç, “2 tane basını toplantıya çağırıp, soru önergesi vermekle olmuyor” ifadelerini kullandı.

Bu güne kadar kabul edilmeyen önergelere bile cevap verdiğini söyleyen İrfan Dinç, “Dürüstçe cevap verin, sizlerin önergelerini cevapladım mı, cevaplamadım mı?” dedi.

Bunun üzerine MHP’li Hamdi Yorulmaz, “Hiçbir önergemize belge vermediniz. Açıklamak başka bir şey, belge vermek başka bir şey” diye konuştu. Daha sonra MHP’li Serdar Kantar da belge verilmediği noktasında, Dinç’e yanıt verirken, AKP’li meclis üyeleri Kantar’ın sözünü kesti.

Sürekli sözünün kesildiğini ve sözlerine müdahale edildiğini savunan Kantar, ”Başkanım siz kendinizi savunamıyorsanız, neden orada oturuyorsunuz? Kalkın oradan, oraya Ahmet Özkan otursun. Ben ne zaman konuşmaya çalışsam, Ahmet bey benim sözlerime müdahale ediyor. Ayrıca gazetecileri ’2 tane basın’ diye küçümsemenize de anlam veremiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinç ise, gazetecileri küçümsemek gibi bir tutumunun olmadığını kaydetti.

Daha sonra MHP grubunun verdiği soru önergelerinin oylanmasına geçildi. 7 Soru önergesi ayrı ayrı oylanırken, AKP’li bazı meclis üyeleri ‘yanlışlıkla’ MHP grubunun encümen kararlarıyla ilgili önerisini kabul edince mecliste kıyamet koptu. Belediye Başkanı İrfan Dinç aynı soru önergesini tekrar oylarken, MHP’li Ahmet Köse duruma itiraz etti.

Köse, AKP’li bazı meclis üyelerinin soru önergesini kabul ettiğini ifade ederken, Belediye Başkanı İrfan Dinç oylamayı tekrarladı. Oylamanın tekrarı sırasında MHP’li Köse itirazlarına devam edince Başkan Dinç, “Kes sesini” diye çıkıştı.

Sinirlerin gerildiği toplantıda MHP grubunun verdiği 7 soru önergesi de AKP grubunun ret oylarıyla kabul edilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler