Çankırıda ilk lastikler 2015de üretilecek

Çankırı'da ilk lastikler 2015'de üretilecek

Japonya'nın ünlü lastik üreticisi Sumitomo Rubber 18 Nisan itibariyle kuruluş kaydını yaptırdı.

Çankırı’nın Tüney bölgesine kurulan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulumu çalışmalarında sona gelindi.

Japonya’nın ünlü lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries Ltd. ile Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firmalarının Tüney bölgesine yapacağı 500 milyon dolarlık yatırımla ilgili Çankırı Valiliği Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.
 
Toplantıya Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz,  Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Sumitomo Rubber Industries firması Ceo’su Norifumi Fujimoto ile Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan katıldı.
 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tek amaçlarının Çankırı’ya yatırımcılar çekerek, Çankırı’yı kalkındırmak olduğunu söyledi. Özcan, OSB çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
18 ŞUBAT İTİBARİYLE ŞİRKET ÇANKIRI'DA KURULDU
 
Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan da şirket olarak tüm resmi işleri tamamladıklarını ve 18 Şubat tarihinde şirketi faaliyete geçirdiklerini söyledi. Yapılacak yatırım ile iç ve dış pazarların hareketleneceğini belirten Özcan, “Bu şirket ile Türkiye’de Çankırı adı ön plana çıkacaktır. Çankırı var olduğu sürece yatırımlarımız artarak devam edecektir. Ben kurulum aşamasında emeği geçen başta milletvekilimiz Hüseyin Filiz olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanın bu firma hem Türkiye’ye, hem de Çankırı’ya çok şey katacaktır” diye konuştu.
 
Tercümanı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Sumitomo Rubber Industries firması Ceo’su Norifumi Fujimoto ise Çankırı’ya yapılan yatırımın Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması açısından büyük bir adım olduğunu ifade etti. Şirket merkezinin Çankırı’da olduğunu dile getiren Norifumi Fujimoto, “Çankırılılarla güç birliği içerisinde önümüze çıkan tüm sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Şirketimiz tam kapasite ile başlamaya çalıştığında 3 bin kişi istihdam edilecek” diye konuştu.
 
İlk üretimin 2015 yılının Temmuz ayında gerçekleşeceğini sözlerine ekleyen Norifumi Fujimoto, farklı markalarla yeni lastikleri 2015 yılında piyasaya sürüleceğini açıkladı. (Kaynak: Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler