Çankırıda kavşaklara sesli sinyalizasyon

Çankırı'da kavşaklara sesli sinyalizasyon

Görme engelli vatandaşların işini kolaylaştıracak olan sistem hayata geçirildi.

Çankırı Belediyesi, görme engelli vatandaşların yaya geçitlerinden karşıdan karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla trafik lambalarının bulunduğu kavşaklarda sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirdi.

Görme engelli vatandaşlardan gelen talebi değerlendiren Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, Valilik ve Trafik Komisyonu'na yazılan yazının onaylanması ile kent merkezinde bulunan 3 kavşağa sesli sinyalizasyon sistemi kurdu. Sanayi Kavşağı, Kucaklama Taşı Kavşağı ve Çankırı Lisesi Kavşağı'na takılan sesli sinyalizasyon sisteminin, görme engellilere rehber olması bekleniyor.
 
Engellilerden gelen talepleri imkanlar ölçüsünde değerlendirmeye çalıştığını dile getiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, sistemin engelli vatandaşlara faydalı olacağını belirterek, "Görme engelli vatandaşlarımız bize böyle bir ihtiyaçtan bahsettiler. Biz de Engelli Koordinasyon Merkezimiz aracılığıyla gerekli yerlere yazılarımızı yazarak sistemin kurulmasını sağladık ve görme engelli vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Sistem, yayaları yeşil ışık yandığında sesli olarak uyararak görme engellilerin karşıdan karşıya güvenle geçmesini sağlamaktadır. Yeşil ışık yandığında sesli sinyal 15 saniye boyunca devam ediyor. Halkımızın rahatsız olmaması için ses, ortam seviyesine göre ayarlanıyor. Bu sistem sayesinde engelli vatandaşlarımız özellikle yanlarında birileri olmadan yolun karşısına rahatça geçebilecekler. Bu, onların sosyal hayattaki günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik bir çalışma. Yaşamlarına bir nefes de biz katabildiysek ne mutlu bize. Bizim için sıradan olan birçok şey, birçok engelli vatandaşımızın henüz yaşamadığı, keşfetmediği bir şey olabiliyor. Bu yüzden bu vatandaşlarımız için yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar inanın bizim için çok kıymetli. Onları engelsiz bir dünyada, engelsiz bir Çankırı'da yaşatma derdindeyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler