Çankırı'da Maliye'nin 'paralelci' avı!

Çankırı'da Maliye'nin 'paralelci' avı!

Ankara'dan takviye gelen 20 vergi müfettişi, 'paralelci' sanayici ve işverenlere 'özel denetim' yapıyor!

AKP Hükümeti’nin, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından start verdiği “paralel yapı” operasyonu binlerce esnaf, KOBİ ve büyük ölçekli şirketin mercek altına alınmasına yol açtı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kozmik Çalışma Grubu, 81 ildeki Gülen Cemaati ile ilgisi bulunan tüm esnaf ve KOBİ’leri belirledi. 

Bu belirlemeler çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri illerde 'paralel yapı'ya bağlı dersaneleri mercek altına alırken, Maliye Bakanlığı da tespit edilen yaklaşık 100 bin 'paralelci' küçük ve orta boy işletmeleri yakın takibe aldı.

ÇANKIRI'YA 20 VERGİ MÜFETTİŞİ
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri Çankırı'da ilk operasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in ortağı olduğu Mega-San'a gerçekleştirdi. Maliye müfettişlerinin diğer adresleri ise bir dönem ÇESİAD Başkanlığı yapmış olan Kırıker Metal sahibi Burak Kırıker ile halen Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak'ın ortak olduğu Berrak Makarna oldu.

Maliye Bakanlığı vergi müfettişlerinin denetimleri ile ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin sorularını yanıtlamaktan kaçınan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten "Konuyla ilgili benden bilgi alamazsınız. Olayın muhatapları Çankırı'da. Onları konuşturun" demekle yetinirken, Borsa Başkanı Oğuz Ak "Sözünü ettiğiniz denetimden şirket olarak bizler de geçtik. Ancak Maliye denetimlerini 'rutin' denetim olarak düşünüyorum. Böyle olmasını umuyorum" demekle yetindi.

Maliye Bakanlığı vergi müfettişlerinin Çankırı'daki çalışmalarının ÇESİAD üyesi işletmelerin tamamını kapsayacağı ve yapılan inceleme sonrası ortaya nasıl bir fatura çıkaracakları merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler