Çankırıda memur eylemi!

Çankırı'da memur eylemi!

Tüm yurtta yaklaşık 100 bin memurun katıldığı 'iş bırakma' eylemi bir ölçüde Çankırı'da da uygulandı.

Eylem davul zurna eşliğinde SGK’dan başlayan yürüyüş, valilik önünden Defterdarlıkta son buldu. 'İş bırakma eylemi'ne katılan bazı memurlar halaylar çekti.  Saat 09.00 da eyleme katılan memurlar adına Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş basın açıklaması yaptı. Memiş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"MHP ve SP İl Başkanı ve yöneticileri, Türk Ocağı Başkanı, Türkav Başkanı, T.Kamu-Sen’e bağlı Şube Başkanları, TKS, TES, TBS Kadın Koları Başkanı ve T. Emekli-Sen şube başkanları, Türk Büro-Sen’liler hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bizler bütün siyasi partileri, STK’ları her faaliyetimize davet ediyoruz. Katılanlara çok teşekkür ediyoruz.
 
Bugün bu meydanda olduğu gibi, bugün ülkemizin her yerinde kamu çalışanları meydanlara indiler.
 
cankirimemureylemi-metinmemis-sozcu-resim-021.jpg
 
Türk Büro-Sen olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle, samimi olarak her türlü platformda mücadelemizi sürdürdük.
 
Toplu Sözleşme masalarında, Hakem Kurulunda sizler adına, sizlerden aldığımız güçle mücadelemizi sürdürdük.
 
O masalarda, kamu çalışanlarının temsilcisiyim diyerek sizleri pazarlayanlar  Hükümete yandaş sozde sendikalara şahit olsak da bizler Türk Büro-Sen ve konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen olarak hep direndik. Direnmeye devam ettik.  Sizler için direnenler bugün alanlarda, siyasi iradeye teslim olanlar ise, rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedirler.
 
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR
Son 10 yıllık AKP iktidarları dönemi ve özellikle 12 Eylül Referandumuyla başlayan süreçte, 2 Kasım 2011 TBMM kaçırılırcasına bir gecede çıkartılarak uygulamaya konulan 666 sayılı KHK ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıkları oluşturdular. Bazı kazanılmış haklarımızıda gasp ettiler. Hastaneler katılım payları, emeklilik için kesintiler %15 den %16 ya çıkarılması, emekli olunca maaşların yarıya düşmesi, ama milletvekili maaşının ise Cumhurbaşkanı maaşına endekslenerek 7.000 TL olması mevcut hükümet zamanında olmuş ve haklarımız hep geriye gitmiştir.
 
Kamu çalışanları 01 Ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200 TL ile 700 TL arasında gelir kaybına uğratılmışlardır. Huzurunuzda buradan soruyoruz. 
 
Çalışanın alın terinin karşılığını vermeyenlere gasp edenlere inancımıza göre ne denir?
 
Başta SGK, Türkiye İş Kurumu olmak üzere, kurumların yıllardır kazanılmış hakkı olan ikramiyeleri, ilave ek ödemeleri kaldırılmıştır. 
 
Bütün bunlar yetmezmiş gibi, şimdide kamu çalışanı Devlet memurlarının iş güvencelerine göz dikilmiştir.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak anayasanın 128. Maddesinde memurun iş güvencesini kaldıran  girişime karşı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.
 
Güvencesiz çalışma, teşeronlaşma, esnek istihdam, performansa dayalı ücret sistemi gibi kamu çalışanlarının asla kabul edemeyeceği yeni bir çalışma hayatı dayatılmaktadır.
 
İşte şimdi,;
- Fazla çalışma ücretlerimizin ödenmesi için
- Ücreti ödenmeden çalışmayacağımız için
- El konulan ikramiyelerimiz ve ek ödemelerimizin yeniden ödenmesi için
- Gerçek anlamda iş tanımlarının yapılarak, eşit işe eşit ücret için
- Taşeronlaşmaya son verilmesi için
- 4/B ,4/C’li,  güvencesiz çalışmaya hayır demek için
- Uluslararası normlarda, toplu sözleşme, grev hakkı, tam bağımsız hakem kurulu, siyasete katılma haklarımız için
- Her türlü ödemenin emekliliğe yansıtılması için
- İş güvencemize sahip çıkmak için alanlardayız.
 
Biz alanların yabancısı değiliz. Gerekirse bundan sonra da genel grev için alanları doldurmaktan geri durmayacağız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, siyasi iradenin kamu çalışanlarının bu haklı taleplerini karşılayacağını, 666 Sayılı KHK’nin yarattığı hak kayıplarını bir an önce telafi edeceği umuduyla hepinize saygılar sunuyorum. 
 
Değerli katılımlarınızdan dolayı Türk Büro-Sen’li arkadaşlarıa, herkese  teşekkür ediyorum." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler