Çankırı'da MHP'nin adayı parti tabanını karıştırdı

Çankırı'da MHP'nin adayı parti tabanını karıştırdı

MHP Genel Merkezi, Çankırı'da belediye başkan adayını İsmail Hakkı Esen olarak açıkladıktan sonra gelişen olaylar zincirinin nerede sonuçlanacağı gün gibi aşikar! Birçok gözlemciye göre Çankırı'da seçimin galibi şimdiden belli...

MHP Genel Merkezi tarafından dün açıklanan 50 belediye başkan adayının hangi bölgelerde ne tür tartışmaları beraberinde getirdiği bilinmiyor ancak Çankırı'da son 24 saattir yaşanılanlar hiç de gözardı edilecek cinsten değil.

Öncelikli olarak AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak Hüseyin Boz'u açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği MHP'de, 'aday adayları' arasında 'zayıf aday' olarak gösterilen İsmail Hakkı Esen'in belediye başkan adayı olarak açıklanması MHP'de tam anlamıyla 'taşları yerinden oynattı' demesek de, özellikle AK Parti seçmen tabanında adeta sevinçle karşılandı!

İsterseniz gelin MHP, belediye başkan adayını açıklamadan öncesine ve sonrasını dilimiz döndüğünce değerlendirmeye çalışalım.

AÇIKLAMADAN YAKLAŞIK 18 SAAT ÖNCESİ
MHP Çankırı İl Başkanı Cuma günü akşamı, Hacıali tesislerinde partisinin belediye başkan aday adaylarına geniş katılımlı bir yemek veriyor!

Yemeğe belediye başkan aday adayı Hakkı Yalçın, mazereti nedeniyle katılamazken; İsmail Hakkı Esen, Metin Memiş, Faruk Usta ve Sevda Karaali il yönetimiyle beraber oluyor.

Belediye başkan aday adayları seçimle ilgili düşüncelerini alırken, il yönetimi de aday profillerini aynı masada mercek altına alma fırsatı buluyor.

METİN MEMİŞ, CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 14.00'E RANDEVU ALIYOR
Belediye Başkan aday adaylarından Metin Memiş, günler öncesinden partisini arayarak 1 Aralık 2018 saat 14.00'de MHP il binasına gelerek adaylık başvurusunda bulunacağını yetkililere bildiriyor ve onların onayıyla 'kendince' önemli bir organizasyonun hazırlıklarını sürdürüyor.

İl Başkanı Hidayet Çelik'in yemek davetinde dahi bu organizasyonla ilgili diğer aday adayları da Metin Memiş'e destek sözü veriyor.

Ve MHP Genel Merkezi Metin Memiş'in yapacağı programa yaklaşık iki saat kala, Çankırı Belediye Başkan adayını açıklıyor!

Metin Memiş'in yaklaşık iki bin kişiyle Çankırı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı organizasyon güme gidiyor!

Bugün itibariyle siyasetin içerisinde olan her birey Metin Memiş'e yapılan bu davranışı kınamakta ve bu düşüncelerinde de öylesine haklılar ki, söylenecek söz yok. 

GELELİM BÜYÜK RESİME!
MHP Çankırı Belediye Başkan adayı açıklanmadan önce siyasi kulislerde söylenen ve altı çizilecek tek yorum; "Kadir Şekerci'nin adayı İsmail Hakkı Esen! Kadir Şekerci ne derse o olacak! O yüzden İsmail Hakkı Esen'in dışında açıklanacak bir isim sürpriz olur!" 

Genel Merkez'in dünkü açıklaması da günlerdir şehir merkezinde dile getirilen efsaneyi tescilledi! Kadir Şekerci ne dediyse o oldu!

Çankırı'da iki kez seçime giren Kadir Şekerci'nin aldığı oy da ortada sahip olduğu yetenekler de!

Bütün bunlara karşın Genel Merkez'deki görevi nedeniyle "Çankırı'nın kaderini" sadece sadece TEK kişiye vermenin bedelini de 31 Mart 2019'da sandıktan çıkan sonuç ile MHP Genel Merkezi de Kadir Şekerci de hep birlikte görecekler!

Sakın ola böylesi bir sonucu 'İsmail Hakkı Esen' üzerinden yapmaya kalkmasın! Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Esen bugüne kadar gerek partiye hizmetleri gerekse bugünkü konumu için 'eleştirilecek' bir yönü mevcut değil... Ancak, MHP'nin Çankırı'da seçimi kazandıracak sinerjiyi yaratma şansını da üzülerek belirtelim ki ne yazı yaratamadı!

ÇANKIRI'DA SEÇMEN SANDIĞA GİTMEYEBİLİR
Son 24 saatte yaşanan gelişmeler ve yaptığım bazı görüşmeler sonunda 'bugün için' şunu söyleyebilirim ki; Başta MHP seçmeni olmak üzere çok sayıda seçmenin 31 Mart'ta sandığa gitmememesi kimse için sürpriz olmasın.

Saygılarımla...

Vedat BEKİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler