Çankırıda mum yatsıya kadar yan(a)madı!

Çankırı'da mum yatsıya kadar yan(a)madı!

Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın İl Özel İdare'ye ait taşınmaz üzerindeki kiracılığından dolayı gündeme gelen haberimize Meclis'te açıklama yapmıştı...

Ak Parti'nin Çankırı Merkez il genel meclis üyesi olmakla beraber meclisin de başkanlık koltuğunda oturan Osman Canbaz'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama bugün itibariyle duvara toslamış durumda!

Nasıl mı?

Hatırlayacağınız gibi İl Genel Meclisi Osman Canbaz'la ilgili 7 Mart 2012 Çarşamba günü "Dosyayı kim engelliyor" başlıklı bir haber yapmış ve şahsının da ortağı olduğu Çankırı Birlik Gıda İnşaat Otomotiv Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kiracı olarak bulunduğu Çankırı İl Özel İdaresine ait taşınmazın birikmiş "kira" ücretlerinin tahsilatında engelleme olduğu bilgisini okuyucularımızla paylaşmıştık.

Aynı haberde "İddialara göre; Çankırı İl Özel İdaresine ait taşınmazda kiracı olarak bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın da ortak olduğu A.Ş., uzun süredir kira ödemesinde bulunamıyor. Birikmiş kira alacaklarını tahsil etme yönüne giden İl Özel İdaresi Sekreterliği, konuyu kurum avukatı aracılığı ile hukuksal yönden (icra yoluyla) çözme cihetine gidiyor." demiştik.

"Dosyayı kim engelliyor" haberimizi hatırlamak için

OSMAN CANBAZ NE DEMİŞTİ?

Yayınladığımız  bu haber sonrası İl Genel Meclisi Başkanlığı koltuğunda oturan Osman Canbaz Nisan ayı birleşimlerinin başladığı 2 Nisan 2012 Pazartesi günü Meclis'te yaptığı açıklama ile ilgili olarak yerel basında yayımlanan haberlerde "Bir meclis üyesinin bir şirketin özel idareye olan kira borcunun ödenip ödenmediğini sorması üzerine konuşan Meclis Başkanı Canbaz, bahsi geçen şirkete ortak olduğunu ve kiraların ödendiğini söyledi. İsim vermeden internet gazetelerini hedef alan Canbaz, Çankırı’da bürosu, evi, işyeri olmayan bir kişinin kendisine ticari anlamda zarar verebilmek adına kirli bir kampanya başlattığını aktardı. Şirkete meclis üyeliğinden 4 yıl önce ortak olduğunu belirten Canbaz, şirketin 155 ay özel idareye kira ödemesi yaptığını ve borcunun bulunmadığını kaydetti." şeklinde yer almıştı.

Canbaz, meydanı boş bulunca

BORÇ TAKSİDE BAĞLANMIŞ!

2 Nisan 2012 Pazartesi günü başkanlık koltuğunda oturduğu İl Genel Meclisi'nde meclis üyeleri ve basın mensuplarına karşı "... şirketin 155 ay özel idareye kira ödemesi yaptığını ve borcunun bulunmadığını" kaydeden Osman Canbaz, ortağı olduğu Çankırı Birlik Gıda İnşaat Otomotiv Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin icraya düşen borcunu TAKSİTLENDİRMİŞ!

Yani; 2 Nisan 2012 tarihi itibariyle Çankırı Birlik Gıda İnşaat Otomotiv Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., kiracısı olduğu Çankırı İl Özel İdaresi'ne BORÇLU!

Bugün 3 Mayıs 2012 Perşembe...

İl Genel Meclisi Başkanı OSMAN CANBAZ, takibe uğradığı dosyaya bugün de BORÇLU!

Atalar zamanında "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" demişler!

Ancak ÇANKIRI'da MUM'lar artık YATSI'ya kadar da yanmıyor... YAN(A)MAYACAK DA...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler