Çankırı'da musluklardan akan suyun rengi vatandaşı tedirgin ediyor!

Çankırı'da musluklardan akan suyun rengi vatandaşı tedirgin ediyor!

Çankırı şehir merkezinde musluklardan akan suyun sarımtrak ve de yer yer yeşil olarak akıyor olması vatandaşı tedirgin ediyor. Konuyla ilgili olarak belediyeden herhangi bir resmi açıklama henüz yok...

Yaklaşık son 36 saattir Çankırı şehir merkezinde vatandaşın evindeki musluğundan akan suyun rengindeki değişiklik vatandaşı tedirgin etti.

Dün akşam saatlerinden itibaren Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan vatandaşlar; "Evlerimizin musluklarından akan suyun rengi sarımtrak ve de yer yer yeşile çalıyor. Musluktan akan suyu evde bırakın içme suyu olarak kullanmayı bulaşık yıkamaya bile cesaret edemiyoruz. Bununla birlikte konuyla ilgili olarak belediyeden de herhangi bir açıklama yok! Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Sesimizin duyurulmasına yardımcı olur musunuz?" dediler.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Belediyeye bağlı Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Murat Baş "Arıtmadan aldığımız sudaki durum belirttiğiniz gibi! Suyun rengi yer yer sarımtrak ve durdukça yeşilleniyor. Sıcak havadan dolayı arıtma göletinden gelen suyun rengi değişti. Önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılabilir" dedi.

PAK17 YERİNE DEMİR 3 FLORÜR KULLANILMIŞ!
Çankırı'da musluklardan akan suda yaşanan renk değişiminin nedeni Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilerle ortaya çıktı. Güldürcek'ten gelen suya klorlama için kullanılan Pak17 yerine Demir 3 Florür maddesi kullanılmış. Su Birliği'nden alınan bilgiye göre halen süren iyileştirme çalışmalarından olumlu sonuç alınamazsa klorlama tekrar Pak17 ile gerçekleştirilecek.

BELEDİYE, CENAZE ANONSU YAPIYORSA, BÖYLESİ DURUMLARDA
NEDEN VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEZ Kİ?
Çankırı şehir merkezinde yaşayan vatandaşın son 36 saattir yaşadığı tedirginliğe neden olan durumla ilgili Belediyenin herhangi bir açıklamada bulunmaması da oldukça garip!

Cenaze duyurularını zaman geçirmeden yerine getiren Çankırı Belediyesi megafon sistemi, ne hikmetse böylesi durumlarda sessizliğe bürünüyor!

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Hüseyin Boz'un yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler