Çankırıda öğretmen açığı S.O.S. veriyor

Çankırı'da öğretmen açığı S.O.S. veriyor

20 Eylül Pazartesi günü açılacak olan ilk ve

ortaöğretimde "öğretmen" sıkıntısı bugünlerde had safhada.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre geçen yıl da yaşanan öğretmen sıkıntısının bu yıl katlanarak büyüdüğü öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl 170 dolayında öğretmen açığı ile eğitim-öğretim dönemini tamamlayan Çankırı, okulların kapanması ile birlikte yaklaşık 220-230 civarında öğretmenin tayini ile birlikte bugünlerde resmen "göçmüş" vaziyette.

Eş durumundan yaklaşık 20 öğretmenin yaz aylarında tayin yaptırdığı Çankırı'da, yaklaşık 15 gün sonra başlayacak olan ilk ve ortaöğretimde nelerin yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMALARININ GECİKMESİ
ENDİŞELERİ DAHA DA BÜYÜTÜYOR
KPSS sınavlarında yaşanan "kopya" sorunu nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun öğretmen atamalarını askıya alması, Çankırı'da yaşanan öğretmen açığı sıkıntısının doğuracağı sonuçları da "belirsizliğe" sürüklemekte.

Çankırı MEM yetkililerinin ifadelerine göre "Bu yıl öğretmen atamalarındaki gecikme de bizleri zor durumda bırakıyor. Bölgemizde atanmamış Eğitim Fakültesi mezunlarının tespit çalışmalarını yapıyoruz. Tespit edeceğimiz bu isimlere bölgede görev verebilme şansımızı zorlayacağız" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler