Çankırı'da öğretmene çirkin saldırı kınandı

Çankırı'da öğretmene çirkin saldırı kınandı

Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Teşkilat Sorumlusu Arif Kırkpınar sendika üyeleriyle basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Teşkilat Sorumlusu Arif Kırkpınar, geçtiğimiz günlerde Çankırı'da bir okulda nöbet tutan bir bekçinin darp edildiğini, 2 gün önce de bir öğretmenin öğretmenler odasında fiili saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Kırkpınar, sendika üyeleriyle Karatekin Parkında düzenlediği basın açıklamasında, saldırıların hayatın her aşamasında bir hastalığa dönüştüğünü ve şiddetin özellikle son zamanlarda eğitim alanında artarak devam ettiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim çalışanı ile veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Akpınar, aksi takdirde şiddetin önüne geçilemeyeceğini ve bu uygulamalardan ülke geleceğinin zararlı çıkacağını savundu.

Toplumda öğretmenlerin gittikçe itibarsızlaştığını öne süren Kırkpınar, "Önceki hafta eğitim yuvasında canı pahasına gece nöbetinde iken bir eğitim çalışanımızın darp edilmesi ve yine iki gün önce ilimizin en merkezi yerinde bir öğretmenin en mahrem yeri olan öğretmenler odasına kadar girilerek fiili saldırıda bulunulması bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur. Kaleminden başka silahı olmayan bizleri hem de çalıştığımız okulda, devletin güvencesinde olması gereken kurumda herkesin gözü önünde darp edip ve herkesin gözü önünde 'hadi burada kurtardınız da sizi dışarıda kim koruyacak' diyebilecek seviyeye gelenlerin, buna tevessül ve teşebbüs edenlerin bu cesareti, bu rahatlığı kimden ve kimlerden aldığını doğrusu hepimiz merak ediyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki bizler asla sahipsiz değiliz. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler