Çankırı'da 'S plaka' dönemi başlıyor!

Çankırı'da 'S plaka' dönemi başlıyor!

Çankırı Belediye Meclisi'nin dün akşamki toplantısında alınan karar ile personel ve öğrenci servis işi sadece 'S plakalı' araçlarla yapılabilecek. Gözler İl Trafik Komisyonu'nun Perşembe günü yapacağı toplantıya çevrildi.

Çankırı Belediye Meclisi'nin 10 Aralık 2018  tarihli 1. Birleşim 3. Oturum mutat meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi 80 ilin tamamında yıllardır uygulanan öğrenci ve personel taşımacılığında 'S plaka' uygulamasına geçiş için Meclis kararının alınmasıydı. Uygulama ilgili ayrıntıları Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne vekaleten bakan Ahmet Semerci aktardı ve oybirliğiyle alınan karar İl Trafik Komisyonu'na gönderildi.

Edinilen bilgilere göre 13 Aralık Perşembe günü toplanacak İl Trafik Komisyonu'ndan çıkacak karar ile Çankırı, 80 ilin öğrenci ve personel taşımacılığında yıllardır uyguladığı "S plaka' sistemine geçiş yapacak.

UYGULAMA HANGİ YENİLİKLERİ GETİRİYOR?
Çankırı'da öğrenci ve personel taşımacılığında yaklaşık 200 denetimsiz aracın hizmet verdiği belirtilirken, yeni 'S plaka' uygulaması ile bu sektörde çalışan araçlar, taşıma hacimlerine göre ruhsatlandırılarak denetim altına alınacak. Gerekli şartları taşımayan araçlar da servisten men edilecek.

Bununla birlikte 'S plakalı' araçların ruhsat alımları belirli bir harca tabi olduğundan bu sektörde yaşanan 'kayıp kaçaklar' da ortadan kalkmış olacak. Ruhsatlandırma aşamasına kadar araç sahiplerinin yaklaşık 35 bin TL dolayında maliyetle karşılaşabilecekleri öğrenilirken 'S plakalı' araç sahiplerinin düzenli olarak her yıl yerel yönetime harç ödeyeceği de bildirildi.

ahmet-semerci-belediye-meclisi-resim-12.jpg
ÜLKEDE 80 İL 'S PLAKA' UYGULAMASINA GEÇMESİNE KARŞIN
İRFAN DİNÇ DÖNEMİNDE 'ÇAĞ ATLADIĞI İDDİA EDİLEN' ÇANKIRI
BU UYGULAMAYI BUGÜNE KADAR NEDEN ATLADI?

Bu sorunun yanıtını Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda yaklaşık 15 yıl oturan İrfan Dinç'e sormak gerekir! Ancak görünen o ki malum şahıs 'saçı bitmemiş yetimin malını' bol keseden dağıtmayı 'taşımacılık sektörü' için de kendince uygun görmüş ve Bayburt'ta, Şırnak'ta dahi yıllardır uygulanan sistemi Çankırı'da icra etmekten kaçınmış!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler