Çankırı'da 'sağlık skandalları' bitmek bilmiyor!

Çankırı'da 'sağlık skandalları' bitmek bilmiyor!

AKP hükümetinin Çankırı'da izlediği sağlık politikasında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor...

Çankırı'da AK Parti iktidarının izlediği 'sağlık politikaları'nın her adımında ayrı bir skandal yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimlik koltuğuna, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Doktoru Ali Güvey'in atandığı bildirilmişti.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Dr. Ali Güvey'e 'hastane yöneticisi' kadrosu verildiği 'başhekimlik' görevini de 'vekaleten' yürüttüğü öğrenildi.

BAŞHEKİMLİK MAKAMINA ATANAN İSİM ANKARA'DA!
Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliği kadrosuna Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Engin Uçar'ın atandığı öğrenilirken beraberinde başka bir skandal bilgiye ulaşıldı.

Halen Sağlık Bakanlığı'nda 'Daire Başkanı' olarak görev yapan Dr. Engin Uçar'ın Çankırı'ya gelerek İl Sağlık Müdürü ve Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri ile birlikte yapılan toplantıda "Benim kadrom burada olacak ancak kendim Bakanlıktaki görevime devam edeceğim" dediği öğrenildi.

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ 'ÇANKIRILI'YA HAKARET 
ETTİĞİ İDDİA EDİLEN BÜROKRAT'I DA BULDU

nevzatyetkin-cankiriilsaglikmuduru-sozcu-resim-07.jpg

Çankırı'da sağlık alanında yaşanan süreci yakından mercek altına alan Sözcü18 Haber Merkezi, son 24 saattir şehir merkezinde tartışma konusu olan 'Çankırılı'ya hakaret eden il müdürü kim?' sorusunun yanıtını aradık.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YETKİN: İDDİA SAHİPLERİ ORTAYA ÇIKAR DELİLİNİ KOYAR!
Tartışmanın başladığı ilk saatlerden itibaren çeşitli çevrelerde 'Çankırılı'ya hakaret eden isim' olarak İl Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin işaret edildi. İddiaların muhatabı olarak ifade edilen Müdür Yetkin'e ulaşan Sözcü18 GYY Vedat Beki "Dünden bu yana yaşanan olaylarla birlikte hedef tahtasında sizin isminiz var. Çankırılı'ya hakaret ettiniz mi? Şahsınız üzerinde dolaşan iddialarla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusunu bakın nasıl cevaplandırdı:

"Gerçekten haberlerle beraber bilgim oldu. Ne benim bulunduğum bir toplantıda ne de yanımda başka birisi böylesi bir şey söylemedi. Buna rağmen neden böyle bir haber yapıldı doğrusu merak ediyorum. Başta böylesi bir haberi yapanlar olmak üzere konuyla ilgili olarak bilgisi olan varsa çıksın söylesin. Sizin de belirttiğiniz gibi bu çok alçakça bir iddia. Açıkça şahsıma yönelik bir hakaret. 45 yaşındayım. Hekimim. Çankırı'daki görevim olan yöneticilik ilk değil. Bir hafta öncesine kadar İstanbul'da bulunan kadromu Çankırı'ya almak bu şehirde yaşamak için Bakanlığa dilekçe verdim. Böylesi bir düşünce içerisinde bulunan şahsımın iddia edildiği şekilde cümle kurması, kurabilmesi ne derece mümkündür onu da sizlerin anlayışına bırakıyorum. Dediğim gibi iddia sahipleri iddialarını ispatlamak zornuda aksi durumda ispat edilemeyen haberlerle ilgili işlem yapılır."

İDDİALARIN KAYNAĞI KİM YA DA KİMLER OLABİLİR?
Dünden bu yana yaşanılanlara ve de Çankırı İl Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin'in açıklamasına baktığımızda, 'Çankırılı'ya hakaret' iddialarının kaynağı olarak Çankırı'ya yapılan son atamalardan zarar gören kişi ya da kişiler akla geliyor!

Bunlar kim mi?!

İşin kolayına kaçmayın ve birazcık kafa yorun... Bulmakta hiç mi hiç zorlanmayacağınızı düşünüyoruz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
77 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler