Çankırı'da sağlıkçılardan şiddete tepki

Çankırı'da sağlıkçılardan şiddete tepki

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Samsun'da silahlı saldırıda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için kurum önündet toplanarak basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK çalışanlarına yönelik şiddeti kınayan sağlık çalışanları adına bir basın açıklaması yapan Sağlık İl Müdürü Halil Nevzat Yetkin, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun'u hain bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Kutsal bir mesleğin erbabı olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti asla mazur göremeyeceklerini ifade eden İl Müdürü Halil Nevzat Yetkin, "Vatandaşlarımıza yardımcı olmak, hayatlarını kurtarmak için büyük fedakarlıklarla gece-gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırı gerçekleşmiş ve sağlıkta şiddet bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir. Sağlık hizmeti sunan şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Amaçları insanları kaybettikleri sağlıklarına kavuşturmak gibi son derece kutsal bir mesleğin erbabı olan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti asla mazur göremeyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler