Çankırı'da şehiriçi ulaşım ihalesi 4'üncü kez iptal1

Çankırı'da şehiriçi ulaşım ihalesi 4'üncü kez iptal1

Şehiriçi ulaşım ihalesi bir kez daha iptal edildi. Ancak bu kez iptalin gerekçesi tam anlamıyla 'ben yaptım oldu'!

Çankırı Belediyesi'nin 4'üncü kez gerçekleştirdiği şehiriçi ulaşım ihalesi geride bıraktığımız pazartesi  (23 Mart 2015) günü saat 15.00'de Belediye Encümen salonunda gerçekleştirildi ve aynı gün iptal edildi.

AK Parti Çankırı İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aslan'a ait HYK Akaryakıt Ltd. Şti. ile Çankırı Servis Minübüsçüleri ve Kamyoncular Kooperatifi'nin girdiği ihale, 28.000.- (yirmi sekiz bin) TL + KDV ile kooperatifte kaldı. 

İHALE AYNI GÜN İPTAL
Kooperatifin kazandığı ihale aynı gün Başkan İrfan Dinç tarafından iptal edildi. İhalenin iptal gerekçesine Sözcü18 Haber Merkezi henüz ulaşamadı.

KOOPERATİFİN İHALEYE GİRMESİ ENGELLENDİ ANCAK...
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre; Pazartesi günü 4'üncüsü gerçekleştirilen ihaleye Servis Minübüsçüleri ve Kamyoncular Kooperatifi'nin aldığı şartname sonrası gireceği kesinleşince, salona alınması konusunda sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

Şartnamede istenilen 'açık tarihli banka teminat mektubu'nda 'tarih' bulunmadığı için encümen üyeleri teminat mektubunun 'geçersiz' olduğu yönünde görüş bildirdiler. Teminat mektubunun muhatabı banka devreye girdi ve 'açık tarihli banka teminat mektuplarında tarih bulunmaması gerektiği, tarih olursa teminat mektubunun belli bir süreyi kapsayacağı' hatırlatıldı.

İhalede AKP İl yönetim kurulu üyesi işadamı Mustafa Aslan'ın HYK Akaryakıt Ltd. Şti. ile fiyat yükseltmesine giren Kooperatif, son olarak Arslan'ın 27.600.- TL'lik teklifine 28.000.- TL + KDV diyerek ihaleyi kazandı.

İHALE APAR TOPAR İPTAL EDİLDİ
Kooperatifin ihaleyi kazanmasından sonra yaşanan gelişme hayli ilginçti. Belediye Başkanı İrfan Dinç, gün içinde Ankara'da bulunduktan sonra Çankırı'ya döndüğü akşam saatlerinde ihale dosyasını önüne koydu ve kısa bir süre sonra da mevcut ihaleyi 'iptal' etti.

BİR ÖNCEKİ İHALEDE 15.000.- TL VEREN ARSLAN, BU KEZ
27.600.- TL'YE NASIL ÇIKTI?
Bir önceki ihaleye tek başına girerek 15.000.- TL + KDV teklifini veren HYK Akaryakıt Ltd. Şti. sahibi Mustafa Aslan'ın, pazartesi günü gerçekleştirilen ihalede rakamı 27.600.- TL'ye kadar çıkartması kafalarda "Madem rakamı buraya kadar yükseltebiliyordun da; Tek başına girdiğin ihalede neden rakamı 15 bin TL'de tuttun?" sorusuna yolaçtı.

BAŞKAN DİNÇ, MUSTAFA SLAN'LA BUZLARI ERİTMİŞE BENZİYOR!
Öte yandan ihalenin iptal edilmesinin arka planında, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile HYK Akaryakıt Ltd. Şti. sahibi Mustafa Aslan arasında bugüne kadar yaşanan soğuk havanın yerini uzlaşmaya bıraktığı ve Başkan Dinç'in Çankırı'da şehiriçi ulaşım ihalesini Arslan'ın kazanmasını istediği de kulislerde iddia olarak konuşulmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler