Çankırı'da siyasetçi 'kelle avcılığı'nı bırakmalı

Çankırı'da siyasetçi 'kelle avcılığı'nı bırakmalı

Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç'in 'uzman'lıktan uzaklaştırılması siyasetçi ile bürokratı gereksiz yere karşı karşıya getirmeye devam ediyor.

Çankırı'da işleyen sağlık sistemini iyileştirme çabalarına siyasetçinin müdahalesi son aylarda yoğun bir şekilde kendisini hissettiriyordu... Siyasetçinin baskısı öylesine hal almıştı ki bölge milletvekili Hüseyin Filiz yaptığı bir konuşmada; "Kim Çankırı çocuğunun arasına fitne fesat sokarsa onun kellesini almak bizim görevimiz" cümlesini dahi kurmuştu.

Filiz'in 'kelle almak'la tehdit ettiği isim ise Çankırı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selçuk Akan'dan başkası değildi.

KAVGANIN ARKA PLANINDA TUNA DİNÇ İSMİ VAR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç'in (Belediye Başkanı İrfan Dinç'in yeğeni) hastanedeki 'uzmanlık' görevinden uzaklaştırılması, başta Hüseyin Filiz olmak üzere İdris Şahin'in ve de AKP İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun Genel Sekreter Selçuk Akan üzerinde baskı oluşturmasına neden oldu.

'Uzmanlık' görevinden uzaklaştırılan Tuna Dinç'in özellikle milletvekili Hüseyin Filiz'i gereğinden fazla meşgul ederek Genel Sekreter Selçuk Akan'ın Çankırı'dan uzaklaştırılması yönünde siyasi kulislere giriştiği de uzun süredir bilinen bir gerçek. Tuna Dinç'in 'uzmanlık' sözleşmesinin feshi ile birlikte ayda yaklaşık 2 bin tl gibi bir ekonomik kayba uğramış olması da yaşanan kavganın önemli bir nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

BAŞHEKİMLİK KOLTUĞU DEĞİŞECEKTİ! LAKİN...
Genel Sekreter Akan'ın Çankırı'da sağlık hizmetlerinde yaşanan aksamaları çözüm yönünde göreve geldiği ilk günden itibaren  oluşturmak istediği 'kadro dizaynı' başta bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz olmak üzere, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun da muhalefetiyle karşılaşıyordu.

Özellikle Sağlık-İş Çankırı Şube'nin sağlık sektöründe çalışan üyelerini öne atarak Genel Sekreter üzerinde baskı unsuru olma gayretlerinin uzantısı olarak bölge milletvekilleri Şahin ve Filiz'in sürekli olarak bu meselenin içine itilmeleri yaşanan süreci hiç de olumlu yönde etkilemiyordu.

Son olarak Genel Sekreter Akan'ın Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliği koltuğuna Ali Güvey'in yerine Opr. Dr. Cem Solak'ı 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle atama girişimi bölge milletvekilleri ve AKP İl Başkanı Çivitcioğlu'nun engellemeleriyle durduruldu.

GENEL SEKRETER PES ETMEDİ VE...
Opr. Dr. Cem Solak'ın 'başhekimlik' görevine atanmasını başaramayan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selçuk Akan yaptığı durum değerlendirmesi ile Çankırı'da kullanılmayan bir makamı aktif hale getirdi...

TIBBİ BAŞKANLIK DEVREYE GİRDİ...
Akan'ın, başhekimlik koltuğuna atayamadığı Opr. Dr. Cem Solak için bulduğu çözüm, birçok ilde aktif olarak kullanılan ancak Çankırı'da gözardı edilen 'Tıbbi Başkanlık' makamını devreye sokmak oldu.

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında Opr. Dr. Cem Solak, Çankırı'nın 'Tıbbi Başkan'ı olarak ataması yapıldı. Akan bununla da yetinmedi ve Çankırı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine Opr. Dr. Bülent Azman'ı da oturtmayı başarırken, Başhekim Yardımcısı Hakan Eke koltuğundan oldu.

Böylece; Çankırı'da sağlık birimlerinin en üstünde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selçuk Akan otururken, 2 numarada Opr. Dr. Cem Solak oturacak. Sonrasında Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güvey yer alacak. 

SONUÇ MU?!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği yukarıdaki bilgiler ışığında; 'uzmanlık' sözleşmesi feshedien Tuna Dinç'in yarattığı kaosla ve bunun getirisi olan bürokrat-milletvekili kısır çekişmesi sonucunda 2014'ün son günlerinde ve de 2015'in ilk saatlerinde Çankırı'nın nur topu gibi bir "Tıbbi Başkan"ı oldu! 

Hayırlı olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
52 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler