Çankırı'da sözde 'cemaat' okulu mühürlendi!

Çankırı'da sözde 'cemaat' okulu mühürlendi!

Çankırı'da 'Cemaat'e yakın iddiasıyla özel okul Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk tarafından mühürlendi. Gerekçe; bina içerisindeki asansörün -3'üncü kata çalışmaması!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün (perşembe) saat 14.30 dolaylarında Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, zabıta ve polis ekipleri eşliğinde ilk ve ortaokul olarak faaliyet gösteren binaya giderek, personele okulun mühürleneceğini bildirdi. Daha sonra okulun iki giriş kapısında zabıta ekiplerince mühürleme işleme yapıldı.

Mühre yapıştırılan kapatma gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Yapı incelemede mimari proje ile yerindeki uygulamaların örtüşmediği tespit edilmiştir. 3. bodrum katta sığınağın projeye uygun olmadığı, asansörün bu kata hizmet vermediği, her kattaki yangın merdivenlerinde yangın güvenlik hollerinin iptal edildiği, katlardaki fuaye alanı ile teneffüshane arasındaki kapı yerlerinin, sınıf bölme duvarlarının değiştiği, trafo odasının bir kısmının sınıfa dahil edildiği anlaşılmıştır. 1. bodrum kattaki asansör arkasına kantin yapıldığı ve benzeri eksiklikler tespit edilmiştir. Faaliyet, 23 Haziran 2016 tarihinde durdurulmuştur."

Çalışanlar, okulun mühürlenmesini alkışlayarak protesto etti.

MÜHÜRLEME GEREKÇESİ KOMİK ÖTESİ!

Öte yandan bizatihi Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk ile beraberinde 15'e yakın zabıta memuru ve bir o kadar da emniyet mensubunun katıldığı 'mühürleme' operasyonunun gerekçesi, özel okul içerisindeki asansörün -3'üncü kata çalışmaması olduğu öğrenildi.

cankiri-namik-tanik-belediye-muhurledi-resim-06.jpg

OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Özel Namık Tanık Eğitim Kurumları yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"23.06.2016 Perşembe Saat 14.30’da Belediye ekipleri okulumuza gelmişlerdir.

Bir süredir devam eden denetim ve incelemeler neticesinde okulumuz asansörünün bodrum eksi 3 katına inmediği ile ilgili bazı eksikler tespit edilmiştir. Eksikler giderilinceye kadar, belediye ekipleri 3 giriş kapısından sadece 1 kapıyı açık bırakacaklarını diğer kapıları mühürleyeceklerini söylemişlerdir. Tespit edilen eksiklerle ilgili okulumuz hali hazırda zaten çalışmalarını sürdürmektedir. 

Bu denetimle ilgili yerel medyada yer alan bazı asılsız haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

Okulumuzun kapanması, kapatılması söz konusu değildir.

Okulumuz, tüm ve tam kadrosuyla eğitim öğretime devam etmektedir.

Belediye tarafından tespit edilen eksiklikler encümenin vereceği süre içerisinde tamamlanacaktır. Okulumuz, yapılan işlemle ilgili tüm hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaktır."

cankiri-ozel-namik-tanik-muhurleme-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler