Çankırıda tam gaz AĞAÇ katliamı

Çankırı'da tam gaz AĞAÇ katliamı

"Çankırı'ya hizmeti seviyorum" tshörtleriyle akasya ve sedir ağaçları katledildi.

Çankırı - Kastamonu karayolu üzerinde orta refüj ve yol kenarlarındaki genç - yaşlı tüm akasya ve sedir ağaçları ellerinde elektrikli testereler bulunan bir ekip tarafından adeta katliam ediliyor.

Bölgede yaşanan ağaç katliamının ilerleyen günlerde yapılacak olan sıcak asfalt çalışması öncesi yapılan program çerçevesinde gerçekleştiği öğrenildi.

Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün şehiriçi asfalt çalışması ile birlikte çevre düzenlemesi yaptığı yönünde.

agac-katliam-cankiri-sozcu-resim-066.jpg

Çankırı Valiliği ve Belediyenin de bilgisi dışında gerçekleştirilen çalışmaların dünden itibaren hız kazandığını belirten vatandaşlar "10-15 yaşındaki sedir ağaçlarının acımasızca kesilerek katledilmesi üzücü. Teknolojik olarak bu ağaçların bulunduğu yerden sökülerek başka yere nakledilmesi mümkünken Karayolları çalışanlarının böylesi bir yöntemle adeta ağaç katliamı olarak adlandırılabilecek bir çalışma içerisine girmeleri üzücü ve de bir o kadar düşündürücü" diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Yapılan çevre katliamını gerçekleştirenlerin üzerlerinde bulunan "Çankırı'ya hizmeti seviyorum" yazılı tshörtler ise işin başka bir ilginç yanıydı.

Öte yandan kesilen akasya ve sedir ağaçlarının büyük bir bölümünü Çankırı eski belediye başkanlarından merhum Ali İnandık'ın diktiği öğrenildi.

KARAYOLLARI 15. BÖLGE MÜDÜRÜ SAMİ UYAR:
AĞAÇLAR SÖKÜLECEKTİ!

Yaşanan olayla ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, önce Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı aradı. Toplantıda olduğu bildirilen Vali Özcan'la görüşme sağlanamayınca Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar'a ulaşıldı. Müdür Uyar "Sözünü ettiğiniz çalışma Çankırı Belediyesi'nin uhdesinde. Bizim bölgede yapacağımız sıcak asfalt çalışması öncesi yerel yönetim bölgede gerekli düzenlemeyi yapıyor. Ağaçların kesileceğinden değil, Ankara'dan getirilecek ağaç söküm makinasıyla ağaçların söküleceğini biliyordum. Yine de sizleri yanlış bilgilendirmiş olmayayım. En doğru yanıtı Çankırı Belediyesi yetkililerinden alabilirsiniz" dedi. 

Katliamdan görüntüler için - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler