Çankırı'da Twitter yasağı kaldırıldı!

Çankırı'da Twitter yasağı kaldırıldı!

MHP'nin itirazını değerlendiren Eldivan İlçe Seçim Kurulu, Twitter'e erişim yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Ankara İdare Mahkemesi'nin ardından Twitter yasağının kaldırılması için bir karar da İlçe Seçim Kurulu'ndan geldi. MHP İlçe Başkanlığı'nın başvurusunu değerlendiren Çankırı Eldivan İlçe Seçim Kurulu, Twitter'a erişim yasağının kaldırılmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu, bu kararı "seçimlerin  serbestçe,  doğruluk,  dürüstlük  ve  eşit  yarışma ortamında, serbest propaganda çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi için" verdi.

KARAR "MEMUR ELİYLE" TİB'E BİLDİRİLDİ
Eldivan İlçe Seçim Kurulu, kararı "memur eliyle", Twitter yasağını uygulayan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) da bildirdi.

Kurul, kararın “ivedilikle” uygulanması ve  "­ www.twitter.com" sayfasına erişimin olanaklı kılınması için karar örneğinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na memur eliyle tebligatına karar verdi.

“Twitter yasağını kaldırın” kararı TİB'e bugün tebliğ edildi. 

"ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMA BİRLİĞİ İÇİN..."
İlçe seçim kurulu kararı ülke çapında uygulama birliği sağlanabilmesi YSK’ya da bildirildi. 

Eldivan İlçe Seçim kurulu ayrıca, seçim döneminde Twitter'a erişim yasağı getirerek, propagandayı engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Twitter'a yasak koyan TİB ve diğer ilgili kamu görevlileri ve bunların suçlarına iştirak edenler aleyhinde "haberleşmenin engellenmesi ve görevi kötüye kullanmak" iddialar yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler