Çankırı'da vatandaşın derdine çözüm mercii yok!

Çankırı'da vatandaşın derdine çözüm mercii yok!

Çankırı'da yaşıyorsan, yaşadığın sıkıntıyı ortadan kaldıracak çözüm merciini ara ki bulasın! İşte son örnek...

Çankırı'da yaşıyorsan 'ben yaptım oldu'ya da alışacaksın, derdini anlattığın kurumun yetkililerinin vurdumduymazlığına da!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuyla ilgili ulaşan son örnek Abdülhalik Renda Mahallesi Yamaç Sokak sakinlerinden. Vatandaşın aylardır bitmek bilmeyen şikayeti; Bölgede halen yapımı sürdürülen yaklaşık 110 daileri inşaatın çevreye verdiği rahatsızlık!

Bölgede inşaat yapan iki müteahhitlik firmasının başta hafriyat kamyonlarının çevreye ve solunan havaya verdiği zarardan muzdarip olan bölge halkı; "Şu sıcak yaz günlerinde mahallemizde nefes almakta zorlanıyoruz! Evlerimizin pencerelerini açmak ne mümkün! Balkon ve pencere pervazlarımız toz-toprak içerisinde! Kime gittiysek, hangi kapıyı çaldıysak her biri suratımıza duvar oldu" diyerek şikayetlerini dile getiriyorlar.

Son bir yıldır yaşadıkları mahallenin kendilerine dar geldiğini aktaran atandaşlar bugüne kadar başta Çankırı Belediyesi'nin ilgili birimleri olan Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve son olarak da Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk ile birlikte Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nün kapısını defalarca aşındırmışlar. Lakin sorunlarına çözüm bulamamışlar.

ÇEVRE SAKİNİ VATANDAŞ ADETA YALVARIYOR!
Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan ve isminin açıklanmasını istemeyen mahalle sakini bakın neler anlatıyor:

"Vedat abi belediyeye kaç defa müracaat ettik yönetici olarak! 153 Beyaz Masa'yı aradık hiçbir şekilde bir yaptırım yok. Ancak gelip inşaatı yapan müteahhidi uyarıyıp gidiyorlar! Müteahhit burada 110 tane daire yapıyor. Bu dairelerle ilgili harfiyat ve beton arabalarının tozunu çoluk çocuğumuzla birlikte yiyoruz. Balkonlarda oturmak mümkün değil. Evlerimizin camlarını ve de kapılarını açamıyoruz. Evlerimizin her yanı bir karış tozla dolu. Böylesi bir rezalete belediyenin ilgili birimleri hiçbir şekilde bir yaptırımda bulunmuyor. Son olarak Çevre Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere, BİMER ve CİMER'e yazmaya karar verdik. Bu arada şikayetçi olduğumuz müteahhit bina yöneticimize 'Ben AKP'nin yönetimindeyim' (!) demiş. Oysa ki yönetimde filan değil! Farz edelim ki AKP'nin yönetiminde olsun! 2 müteahhit koca mahalleliye değişilir mi? Burada öylesine bir mağduriyet yaşanmakta ki, hava kirliliği soucu vatandaşın ciğerleri tozla doldu. Müteahhitler hiçbir kuralı yerine getirmeden sadece çalışma yapıyorlar. Belediye Başkanımız bu çağrımıza ses versin ve yaşadığımız sorunu bir an önce çözsün."

Ayrıntılar geliyor...

cankiri-sikayet-copluk-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler