Çankırıda vergi rekortmenleri ödüllerini aldılar

Çankırı'da vergi rekortmenleri ödüllerini aldılar

Defterdarlık tarafından düzenlenen yemekli toplantıda gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi.

22. Vergi Haftası nedeniyle ilimizde ilk beşe giren Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediye kitleri düzenlenen yemekli organizasyonla Defterdarlık tarafından takdim edildi.

Düzenlenen törene Vali Şemsettin Uzun, Vali Yardımcıları İbrahim Şahin ve Murat Soylu, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ağır Ceza Reisi İsmail Sezgin, Jandarma Komutanı Albay İsmail Duvan, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, POMEM Müdürü Sami Korkmaz, Askerlik Şube Başkanı Per. Yrb. Sinan Melül, STK temsilcileri, daire müdürleri ve vergi mükellefleri katıldı.

Hediye dağıtımı öncesinde açılış konuşması yapan Defterdar Durmuş Kuşak “Devletin toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Vergi bilincinin yerleşmesi, verginin tabana yayılması ülke ekonomisinin geleceği ile doğrudan ilgili bulunmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı, “Mükellef Odaklı Hizmet Anlayışı” çerçevesinde, hizmet sunumunda mükelleflerin ihtiyaçlarına öncelik vermeye ve mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu arttırmak suretiyle vergi ödemenin bir kültür olarak yerleşmesine büyük önem vermektedir.

Bu nedenle, toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmakta olup 22. Vergi Haftası bu yıl 21 -27 Şubat 2011 tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Bu bağlamda İlimizde 2009 yılı kazançları nedeniyle ödedikleri vergilerle ilk beşe giren Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenlerimize, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen “Hediye Kitleri” ve Defterdarlığımızca hazırlanan “ Teşekkür Belgeleri” takdim edilecektir.

Rekortmenlerimize ve vergisini ödeyen bütün mükelleflerimize ülke ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, işlerinde başarılar ve hayatlarının sağlık ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum.” dedi.

Yatımcılar ve işadamlarının bu ülkenin mücahitleri olduğunu söyleyen Vali Şemsettin Uzun “Paranız var yatırım yapacaksınız, yatırımlarınızdan gelir elde edeceksiniz ve işçi çalıştıracaksınız ve sonucunda verginizi vereceksiniz. Sizin yaptığınız iş, büyük bir iş. Ben sizleri mücahitlikle eş değer görüyorum. Hepinizi kutluyorum. Sağ olun, varolun” dedi.

Açılış konuşması sonrasında ilk beşe giren Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine katılımcılar tarafından hediye kitleri verildi.

Kurumlar vergisi il birincisi Tekinak Ticaret A.Ş oldu. Tekinak’ı Ayplast İnş. San. Ltd. Şti., Untaş A.Ş., Ar Sağlık Ltd. Şti., Özcenk Tic. Ltd. Şti. takip etti.

Gelir Vergisi il birincisi ve beşincisi açıklanmazken il ikincisi 1. Noter Erhan Tunca, 3.’sü 2. Noter Nasuh Ergun Bozkır, il 4.’sü Eczacı Şükran Yalçın oldu.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler