Çankırı'da yoğun kar var fakat okullar tatil değil!

Çankırı'da yoğun kar var fakat okullar tatil değil!

Başkent Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Çankırı'da ise okulların tatil edilmesi için vali ya da ilçe kaymakamlarının uyanması bekleniyor!

Dünden bu yana Çankırı ve çevresinde yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken bölgede okulların tatil edilmeyişi başta öğrenciler olmak üzere öğrenci velilerinin de tepkisine neden oldu.

Özellikle ilçelerde gerçekleştirilen taşımalı eğitim yoğun kar yağışından oldukça olumsuz etkilenmesine karşın başta ilçe kaymakamlarının yaşananlara duyarsız kalması vatandaşın "Mesai saatleri kendileri için en erken 09.00'da başladığından sabahın 06.00'sında okula gitmek için yola düşen öğrencinin neler yaşadığını ya bilmiyorlar ya da görmezden geliyorlar! Mesaiye başladıktan bir saat sonra akılları başlarına ancak gelir ve 'Okullar tatil' kararı çıkartırlar" diyerek günün ilk saatlerinde tepkilerini dile getirdiler.

ANKARA'DA HAMİLE VE ENGELLİ MEMURA DA TATİL!
HAMİLE VE ENGELLİ MEMURLARA DA TATİL!

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan ya da yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşın Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Kuvvetli kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde gündüz bakım evleri, çocuk kulüpleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitimi merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 14 Aralık Cuma günü, 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamuda görevli hamile çalışanlar ile engelli çalışanlar bu tarihte idari izinli sayılacaktır.”

GÖZLER ÇANKIRI VALİLİĞİNE ÇEVRİLDİ
Sabah saatlerinden itibaren haber merkezimizi arayan öğrenci velileri "Başta Çankırı Valiliği olmak üzere özellikle Bayramören, Orta, Kurşunlu, Kızılırmak ve Yapraklı kaymakamlıklarının konuyla ilgili alacağı kararı merakla bekliyoruz." dediler.

cankiri-karayollari-resim-12.jpgHaberde kullanılan fotoğraflar sabah saatlerinde Çankırı şehir merkezi ve Korgun karayolu üzerinde çekilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler