“Çankırı’daki arazi fiyatları yatırımcıları kaçırıyor”

“Çankırı’daki arazi fiyatları yatırımcıları kaçırıyor”

ÇESİAD yerel ve ulusal medya temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

Çankırı Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇESiAD) Çankırı’da bulunan yerel ve ulusal basın mensubu temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

Kahvaltılı toplantıya; ÇESiAD  Başkanı Mustafa Usta,  Başkan Yardımcısı Mahmut Uzunkaya, üyeler Mesut Polat,Ali Osman Atakul, Hasan Coçar ve ÇESiAD genel sekreteri Emin Tiryaki ile basın mensupları katıldılar.

Toplantıda derneğin kuruluş amacından söz edilerek,  tarım, ticaret ve sanayi ile uğraşan işadamlarını, bir çatı altında toplamak, aralarındaki birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlamak, mesleki ve iktisadı bakımdan ülke ve dünyadaki gelişmelerden Çankırı’daki iş adamalarını haberdar etmekte ve toplumsal kalkınmanın gerekliliğine vurgu yapıldı. İşadamlarını haberdar etmek ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamanın gerekli olduğunun  altını çizildi.

UZUNKAYA: HAZİNE VE ŞAHIS ARAZİLERİ ÇOK PAHALI

ÇESiAD Başkan Yardımcısı Mahmut Uzunkaya, ÇESiAD’ın yaptığı faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Uzunkaya, “ÇESiAD yaklaşık 8 yıldır Çankırı’da faaliyet göstermekte. Bu süre zarfında bir çok konuda Çankırı’da iş yapan esnaf ve iş adamına yardımcı olmaya çalıştık. Ekonomik kalkınmanın sosyal kalkınmayla bir anlam ifade edeceği bilinciyle hareket eden derneğimiz “her yerde olmayan hiçbir yerde olmaz” sloganını benimseyerek tüm dünyadaki insanların dertleriyle ilgilenmeyi kendisine ufuk olarak benimsemiştir.” dedi. Özellikle Çankırı il merkezinde ve ilçelerinde yatırımcıların karşılaştığı sıkıntılara değinen Uzunkaya, yatırımcıların istediği hazine arazilerinin ve şahıs arazilerinin çok yüksek fiyatlarda olduğunu bu sebeple de yatırımcının Çankırı’ya gelemediğini ifade etti.

ÇESiAD üyeleri Çankırı’nın gelişmesi adına Çankırı’da bir organize sanayi bölgesinin kurulmasının Çankırı’yı kalkındırmak için önem arz ettiğini dile getirdiler.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler