Çankırıdaki okullar yenileniyor

Çankırı'daki okullar yenileniyor

Vali Özcan, Çankırı'nın okul stoğunun yarısını bir yılda yenileyeceklerini bildirdi.

Vali Vahdettin Özcan milli eğitim yatırımları konusunda basın mensuplarına kısa bir bilgi verdi. Ayrıntılı bilgiyi ileriki günlerde paylaşacağını aktaran Vali Özcan, “Biz Çankırı’nın ortaokul ve lise okul stoğunun yarısını bir yılda yenileyeceğiz.” dedi
 
Vali Özcan, ”Tarım Meslek Lisesi, Hazım Dağlı İlköğretim Okulu, İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi’ne ek bina yapılacak. Arkadaşlar, Çankırı’da çok güzel şeyler oluyor. Ben yatırımlarla ilgili bulunduğum noktadan memnunum. Çankırı’ya geleli iki yılım Ağustos ayında dolacak. Size iki yılın hesabını vereceğim. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ilimizi ziyaretinde çok geniş çaplı bir sunum yapmıştım. Sayın Bakan katılımcılara dinlemekten yoruldunuz değil mi diye sormuştu. Evet arkadaşlar her şey yolunda. Bu saydığımız projelerin pek çoğunun ihalesini bu yıl yaparız” dedi.
 
Okullar yapılırken eğitim öğretimin nasıl devam edeceği sorusuna ise, “Zaten İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Fatih Stadı’nın olduğu yere yapılacak. Mevcut bina o zamana kadar hizmet verecek. Kız Meslek Lisesi ise ek bina yapıldığından eğitim öğretime her hangi bir engeli bulunmamakta. Tarım Meslek Lisesinin ise yerinin geniş olması nedeniyle yeni yapılan binadan sonra taşınma işlemi gerçekleşecek. Bu nedenle yeni yapılan okullar eğitim ve öğretimi engelleyecek bir durumda değiller” dedi. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler