Çankırı'dan AKP Genel Merkezine faks yağmuru!

Çankırı'dan AKP Genel Merkezine faks yağmuru!

AKP'liler dünü Sözcü18 sayfalarında yayınlanan 'Celal Kaman, Ağır Ceza'da 'sahtecilik'ten yargılanıyor!' başlıklı haberimizin çıktısını Genel Merkez'e fakslamakla geçirdi.

Celal Kaman'ın adaylığıyla girilecek olan ve 31 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi öncesi parti tabanında yaşanan hareketlilik giderek ısınıyor.

Bölge Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ile, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun 'Celal Kaman' ismi teklifi üzerine 'Olabilir' demesi ile başlayan AKP parti tabanındaki memnuniyetsizlik, Sözcü18'de yeralan "Celal Kaman, Ağır Ceza'da 'sahtecilik'ten yargılanıyor!" başlıklı haberi ile birlikte önemli denilebilecek düzeyde hareketlilik kazandı.

Partililer dün gün boyu, Sözcü18 sayfalarında yayınlanan haberin çıktısını Genel Merkez'e, Süleyman Soylu'ya iletilmek üzere fakslamakla geçirdi.

Sözcü18 sayfalarında konuyla ilgili daha önce yayınlanmış haberlerimiz!

ÇANKIRI VALİLİĞİNDE KAYBOLAN DİLEKÇE - TIKLA

KAYIP DİLEKÇE ORTAYA ÇIKTI VE... - TIKLA

KAYIP BAHÇE TRAKTÖRÜ HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN - TIKLA

'CELAL KAMAN, AĞIR CEZADA SAHTECİLİKTEN YARGILANIYOR!' - TIKLA

HABERİMİZ AKP PARTİ TABANINI HAREKETLENDİRDİ
Sözcü18 sayfalarında sabahın erken saatlerinde yayınlanan "Celal Kaman, Ağır Ceza'da 'sahtecilik'ten yargılanıyor!" başlıklı haberimiz okuyucunun büyük ilgisini çekerken, Celal Kaman taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı. Habere yapılan okuyucu yorumları Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye hakaret düzeyine kadar ulaşırken; "Sen gerçekten bu belgeleri nasıl geçirdin eline? Elimizi kolumuzu sallaya sallaya adliyeye girip her dosyaya bakabiliyor muyuz biz de? Yoksa senin mi adliyede adamların var sayın editör? Ben Celal Kaman'ın yerinde olsam açarım davayı. O zaman anlarız bu belgeler nasıl eline geçmiş? İnsanların hayatlarına böyle bir tecavüz, böyle bir saygısızlık, dava süreci devam eden belgeleri ele geçirerek halka böyle bir aktarım olabilir mi ya?" şeklinde tepkilerle de karşılaştık!

'CELAL KAMAN' MUHALİFLERİ DE FAKS BAŞINDAYDI!
Sözcü18 sayfalarında yer alan "Celal Kaman, Ağır Ceza'da 'sahtecilik'ten yargılanıyor!" başlıklı haberimiz bir tarafı böylesine öfkelendirirken diğer taraftan geniş bir kesimi de mutlu etmişti!

Haberimizden kendilerine pay çıkartanlar da, bilgisayardan çıktılar alarak ellerindeki haber kupürünü AK Parti Genel Merkezi'ne, özellikle Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun eline geçmesi talebiyle fakslamakla yarıştığı bilgileri Haber Merkezimize kadar ulaştı.

"İKİNCİ ADAY ÇIKARSA KONGREYİ İPTAL İLE TEHDİT EDİYORLAR"
Dünkü haberimizden sonra Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye telefonla ulaşan çok sayıda okuyucu yaşanan süreçle ilgili ilginç bilgiler verdiler. Bir okuyucumuz "Partimizin karda kışta gerçekleştirdiği temayül yoklamasında Celal Kaman'a 4 oy çıktığını biliyor musunuz?" derken, bir başka okuyucumuz çok daha ayrıntılı bilgiler vererek "İl Başkanlığı koltuğu için iki isim ön plandaydı. Birincisi Musa Çağlar ikincisi Erdal Yıldız. Bu iki isim de başta milletvekilleri olmak üzere Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun kurbanı oldular. Filiz ve Dinç Erdal Yıldız'ı istemedi, Şahin ve Çivitcioğlu da Çağlar'ı istemedi. Böyle olunca tabanın desteğini alan bu iki isim Genel Merkez'e 'birilerinin adamı' olarak lanse edildi. Genel Merkez de tabanın büyük desteğini almış Musa Çağlar ve Erdal Yıldız isimlerini çizdi. Zayıf ve parti tabanından uzak Celal Kaman ismini ortaya attı! Şimdi de Celal Kaman dışında çıkabilecek ikinci aday olursa kongreyi iptal etmekle partilileri tehdit ediyorlar! Böyle şey olur mu? Çankırı AK Parti'yi yüzde 72'ler düzeyinde desteklemiş bir kent. Bırakın partili kendi tercihini kullansın. Kongreyi iptal ile tehdit edenler, 'atama başkan' gelir diyenler, Haziran seçimlerinde de Çankırı'yı temsil edecek iki milletvekilini atamayla yapmak zorunda kalabileceklerini unutmasınlar" dedi.

3 İSİM SESSİZLİĞE BÜRÜNÜRKEN, ÇİVİTCİOĞLU 'DESTEK' TURUNDA!
AKP tabanında ve başta Merkez İlçe olmak üzere ilçe teşkilatlarında yaşanan hareketliliğe karşın başta bölge milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, Genel Merkez'ce 'il başkanı adayı' olarak açıklanan Celal Kaman'la ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, İl Başkanlığı koltuğunu cumartesi günü yapılacak olan kongrede bırakacak isim Salim Çivitcioğlu, dünü, 'teşkilatlara veda turu' adı altında yanına başkan adayı Celal Kaman'ı da alarak Korgun'dan başlayarak Ilgaz, Kurşunlu, Bayramören, Atkaracalar ve Çerkeş'i kapsayan destek turuna çıktı.

İl Başkanı Çivitcioğlu'nun çıktığı destek turunda en ilginç tepki Ilgaz İlçe Teşkilatı ziyaretinde geldi.  İddiaya göre teşkilat üyelerinden Celal Kaman'a destek isteyen Çivitcioğlu'na "Bizler Ilgaz teşkilatı olarak geçmişte Genel Merkez İl Başkanı adayı olarak Celal Kaman beyi açıkladığında kendisine destek verdiğimiz halde, sizler Merkez'de il başkanı adayı olarak çıkarttığınız ismi desteklemiştiniz!" şeklinde imalı bir yanıt geldi.

Çivitcioğlu'nun bugün de Eldivan, Şabanözü, Orta, Yapraklı ve Kızılırmak ilçe teşkilatlarına beraberinde Celal Kaman ile ziyaret gerçekleştirerek destek turunu sürdüreceği öğrenildi.

İRFAN DİNÇ: BENİM MİLLETVEKİLLİĞİMİN ÖNÜNÜ KESERSİNİZ!
Yaşanan olaylara kulaklarını tıkayan isimlerden birisi de Belediye Başkanı İrfan Dinç. Sözcü18 Haber Merkezi'nin kulislerden elde ettiği bilgilere göre; Musa Çağlar'ı kongre salonuna 'başkan adayı' olarak sokma gayretinde olan partililere Başkan Dinç'in "Böyle bir durumu Musa Çağlar istemiyorken sizin böylesi bir harekete girişmeniz benim milletvekilliğimin önünü keser!" şeklinde yanıt verdiği konuşuluyor.

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ DE ANKARA'DAN DUA İLE DESTEKTE!
Celal Kaman'ın başkan adaylığına karşı kongrede ikinci bir liste çıkartma hazırlığında olan partililerin ulaştığı ve kendisinden destek istediği bölge milletvekili Hüseyin Filiz'in de kendisini arayanlara "Beni bu işe bulaştırmayın! Ben size ancak Ankara'dan dua desteği yapabilirim!" dediği Haber Merkezimize ulaşan bilgiler içerisinde.

İDRİS ŞAHİN DE İSPANYA'DA
Bölge milletvekili İdris Şahin de, pazar gününün ilk saatlerinde yapılan 'Celal Kaman il başkan adayı' açıklaması sonrasında uluslararası bir toplantıya katılmak için İspanya'ya gitti. Şahin'in bugün Ankara'ya dönüş yapması beklenirken, yurt dışında bulunduğu sürede Çankırı'da yaşanan gelişmelerle ilgili nasıl bir değerlendirme yapacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler