Çankırı’dan başka şehir görmeyen Çankırılı kadınlar varmış

Çankırı’dan başka şehir görmeyen Çankırılı kadınlar varmış

AK Parti Ankara Kadın Kolları Başkanlığı, köyünden hiç çıkmamış

kadınları Ankara’ya getirdi.

Ağrı, Batman, Diyarbakır, Siirt, Çankırı ve Kırıkkale illerinden seçilen 60 kadın, hayatlarında ilk kez yaşadıkları şehirlerin dışına çıkmanın heyecanını yaşadı. Kadınlar, üç gün sürecek Ankara gezisi kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Gazete ve televizyonlarda gördükleri Anıtkabir’i ziyaret eden kadınlar, büyük bir heyecan yaşadılar.

Acı hikâyeler
Ankara'yı görme fırsatı yakalayan kadınlar birbirinden farklı hayat hikâyelerine sahipler. Engelli iki kardeşiyle yaşlı
anne ve babasına bakmak zorunda kaldığı için köyünden çıkamayan 33 yaşındaki Diyarbakırlı Cahide Gündüz, hikâyesini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Gündüz gibi Diyarbakır’dan gelen ve beşik kertmesiyle zorla evlendirilen Emine Demir de hikâyesini anlattı. “Kocam beni terk etti” diyen Demir, üç çocuğuyla ortada kaldığını söyledi. Ağrılı kardeşler Habibe ve İpek Yılmaz da, Ankara'ya gelmek için babalarını zor ikna ettiklerini belirterek, “Babamız Başbakan’ın ismini duyunca izin verdi” dedi.

Ağrı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Havvanur Ekinci, Anıtkabir’i çok merak ettiği için bu geziye katılan annesiyle birlikte geldiğini söyledi. 

Geziyi başlatan söz
Ak Parti Ankara Kadın Kolları Başkanı Tülay Selamoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Van’ın Bahçesaray mezrasında yaşayan ve ailesi tarafından yaşlı bir adamla evlendirilen kadının, hastalanarak mezradan indiğinde dünyanın ne kadar büyük olduğunu gördüğünü söylemesi” ile ilgili bir hikâye anlatması üzerine kadınları çeşitli gezilere götürmeye karar verdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler