Çankırıdan SUAT KILIÇ rüzgarı geçti!

Çankırı'dan SUAT KILIÇ rüzgarı geçti!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bugün gerçekleştirdiği Çankırı ziyaretinden...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bugünkü Çankırı ziyareti tam anlamıyla bir SKANDALLAR zinciriydi.

Bakan Kılıç gün boyu sürdürdüğü açılış ve inceleme gezisinin her adımında ayrı bir skandala imza atmaktan geri durmadı.

SKANDAL ZİNCİRİ, 2 FARKLI PROGRAMLA BAŞLADI!
Bakan Kılıç'ın Çankırı programı ile Valiliğin açıkladığı program arasındaki uyumsuzluk, ziyaretin beraberinde çeşitli olaylara gebe olduğunun da ilk sinyallerini veriyordu.

Valiliğin Pazartesi günü yayımladığı 'ziyaret programı'nda saat 16.00'dan sonra Bakan'ın;

"16.45-18.45   Ilgaz Yıldıztepede Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Alanı ile Spor Tesislerinde ve Ilgaz Tünelinde Tetkik ve İnceleme"
 
derken 'Sayın Bakan'ın takdirlerine maruz' notu da düşülmüştü.
 
Valiliğin bu programına karşılık Bakan Kılıç'ın Çankırı programı saat 16.00'da yapılacak son etkinlikle tamamlanıyordu.
 
İLK BOMBA VALİLİK MAKAMINDA!
Sabah saatlerinde Çankırı'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın karşılama töreni sonrası ilk durağı Çankırı Valiliğiydi.
 
Gazetecilerin makamdan çıkarılması sonrası; Vali Özcan'ın brifingin fazlasıyla ayrıntılı olmasını da mazeret göstererek zaman zaman müdahalelerde bulunarak "Buraları biliyoruz... Geç bunları..!" şeklinde cümleler kurmaktan imtina etmedi.
 
Bakan gün içerisinde kendisine iletilen "Çankırıspor Kulübümüzün antrenman sahası eksikliği mevcut. Bu konuyla ilgili desteklerinizi bekliyoruz" cümlesine "İki tane saha yapıldı. Takım da gitsin orada antrenmanını yapsın!" şeklinde cümle kurulunca "Sentetik sahada yapılan çalışmaların futbolcuların sakatlanmasına neden olduğunu biliyorsunuz herhalde" denilince; "Çankırı'ya yaptığımız yatırımlar ortada. Sizin istemenizle bu işlerin yapılması mümkün değil" diyerek konunun daha da uzamasının önüne geçti.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, havanın gerginleştiğinin farkına vardıktan sonra da "Bu tür konuşmaların böylesi ortamlarda yapılması gereksiz." demeyi de ihmal etmiyor.
 
ATATÜRK STADI'NDA YAŞANILANLAR...
Bakan Suat Kılıç, Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra beraberindekilerle birlikte Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulunmak üzere rotayı bu yöne çeviriyor.
 
Bilindiği gibi, son iki aydır Çankırı Atatürk Stadı'nın soyunma odalarında tadilat ve iyileştirme çalışmaları yapılmakta. Çalışmaları Bakan Kılıç'a gösterme amacıyla Vali Özcan tarafından Atatürk Stadı'na götürülen Bakan, buradaki incelemelerini tamamladıktan sonra, öğle saatlerinden itibaren stad pistine getirilen ve 'sözüm ona' spor yapıyorlar görüntüsü altında bulunan çok sayıda partili bayanların yaptıkları koşuları da izledi!
 
Aynı anda sahada çift kale çalışması yapan Çankırıspor takımı, Teknik Direktör Hakan Yılmaz nezaretinde günlük programını uyguluyordu.
 
Bir süre takımı kenardan seyreden Bakan Kılıç, daha sonrasında sahanın ortasına doğru yürüyerek teknik direktör Hakan Yılmaz'la tanıştı ve sohbete başladı. Sohbetin sonrasında takımla birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Bakan Kılıç, geçtiğimiz günlerde stadlarda Gezi Parkı ile ilgili yapılan tezahüratları eleştirdiği açıklamasında "Spor alanlarında siyaset yapılmaz" açıklamasını tekzip edercesine hal ve davranış sergilemekten imtina etmedi.
 
YILDIZTEPE'YE GİTMEMEKTE DİRENDİ VE...
Başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve AK Parti milletvekilleri İdris Şahin ile Hüseyin Filiz'in, Bakan Suat Kılıç'ı Ilgaz - Yıldıztepe'ye götürerek orada bulunan bazı eksiklikleri yeni yatırım programına dahil etme planları tüm ısrarlara karşın geri tepti.
 
Bakan Kılıç "Ben Yıldıztepe'ye gitmem. Orada yapılacaklarla ilgili benim bakanlığımın herhangi bir projesi yok. Gidin Orman Bakanlığı ile işlerinizi tamamlayın" şeklindeki resti başta Vali Özcan ve milletvekillerinde soğuk duş etkisi yarattı.
 
Ve Bakan Kılıç ısrarını ziyaret sonuna kadar sürdürerek Ilgaz - Yıldıztepe'ye gitmedi.
 
BAKAN KILIÇ'LA İLGİLİ OLARAK
ÇANKIRI İNSANINDA KALAN İZLENİM...
Çankırı'da Bakan Kılıç'ın ziyaretiyle ilgili gün boyu yaşanılanlara bakıldığında ortaya çıkan 'bakan' profili bugüne kadar gerçekleştirilen 'bakan' ziyaretlerinden hayli farklı.
 
Örneklemek gerekecekse; Çankırı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın geride bıraktığı hoşgörü, anlayış, sevgi ve muhabbetin Bakan Kılıç'ın geride bıraktıklarıyla boy ölçüşemeyecek derecede üst düzeyde olduğu gün gibi aşikar.
 
Haberi Çankırı'da STK kuruluşunun başındaki isimin Kılıç'la ilgili olarak "Çok dik! Kimseyi takmadı! Çankırı, Çankırı olalı böyle de bir zulüm görmedi" değerlendirmesiyle birlikte tamamlarken siyaset sahnesinden diğer bir ismin de "Herkesin yoğurt yiyişi ayrıdır" sözünü de yazıya not düşerek tamamlayalım.
 
budf1-mcuaadiu4-(1).jpg
 
BİZİM DEĞERLENDİRMEMİZ Mİ?
Haber Merkezimize aktarılan notlar; Sayın Bakan'ın ülke gündemindeki yeri; Olimpiyatların İstanbul yerine Tokyo'ya verilmesi, sonrasında "Kına stokları tükendi!" şeklinde sosyal medyayı sallayan tweeti; Üzerine Başbakan'la ilgili yaşadığı iddia edilen 'tokat' polemiklerini üst üste koyduğumuzda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın 'Ankara'da kalarak beklenmedik sıkıntı yaşayacağıma, şurada günü kurtarırım' diyerek Çankırı'ya geldiği gün gibi aşikar!
 
Denilebilir ki; İyi ama şunu da aldık bunu da aldık! Size de bir türlü yaranılmıyor!
 
Biz de deriz ki; İyi, güzel söylüyorsun da Sayın Bakan Çankırı'ya verdiklerini cebinden mi karşılıyor? Vatandaşın parası ile oluşan devletin bütçesinden Çankırı da ihtiyacı olan hizmeti tıpkı diğer iller gibi almalı... Alacak da...
 
Getirilecek hizmete aracılık yapan Hükümet ve onun üyeleri; Vatandaş karşısına çıkıp da "Biz size verdik... Bu kadarı yeter... Daha fazlasını istemeyin! Ona ben karar veririm" şeklindeki 'yüksek rakımlı' çıkışlarını Çankırı yerine gitsinler Diyarbakır'da, Rize'de, ya da Hatay'da ifade etsinler de görelim!
 
60 yıllık enkaza dönüşmüş Atatürk Stadı için 'Ben burasını yıkarım ama bana yeni bir stad verirseniz' şeklinde aylar önce sarfettiği cümlenin üzerine gelen Bakan Suat Kılıç'ın Çankırı'ya ve Çankırı insanına verdiği değer açık ve net olarak ortadadır...
 
Bu değeri kimse bulunduğu yerden daha yukarılara taşıma adına gayret göstermesin...
 
Ancak nasıl ki Çankırı yüzyıllardır yerinde duruyorsa, Sayın Bakan'ın çok değil 3 ay sonra o makamda duracağının hiçbir garantisi yoktur...
 
Sayın Bakan Suat Kılıç'ı, Suat Kılıç olarak da bekleriz Çankırı'ya...
 
Ve de o zaman bakarız boylarımızın ölçüsüne...
 
Kim uzunmuş, kim kısaymış... Kimde varmış, kimde yokmuş...
 
Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler